Βεντέτα Παναγιώτη – Βασίλη

Οι σχέσεις των δύο επιφανών «τοπαρχών» του κυβερνώντος κόμματος, που μονίμως αντιμάχονται για το ποιος είναι το «αφεντικό της πόλης», ουδέποτε υπήρξαν καλές, αλλά τα τελευταία χρόνια επιδεινώνονται διαρκώς, πονοκεφαλιάζοντας το Μέγαρο Μαξίμου και αναστατώνοντας τους τοπικούς «γαλάζιους».

Η τελευταία όξυνση της σχέσης τους όταν ο Ψωμιάδης παρενέβη δημοσίως στις αρμοδιότητες του δημάρχου, ζητώντας του να μην αυξήσει τα δημοτικά τέλη, ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι». Ο Παπαγεωργόπουλος αντέδρασε ζητώντας του να κάνει τη δουλειά του και να ασχολείται με τις αρμοδιότητές του, για να εισπράξει την απάντηση του νομάρχη ο οποίος περίπου του είπε: δουλειά μου είναι τα του δήμου, καθώς θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος.

Ο Παπαγεωργόπουλος ζήτησε βοήθεια από το Μαξίμου, αλλά ο Ψωμιάδης δεν χαμπαριάζει από τέτοια.

Πιστεύοντας βαθιά μέσα του ότι χάρη στη συνδρομή του ο Παπαγεωργόπουλος κατάφερε να εκλεγεί στον δεύτερο γύρο με το φτωχό 52% έναντι της Αράπογλου, θεωρεί ότι ο Βασίλης οφείλει να αποχωρήσει οικειοθελώς στο τέλος της τετραετίας και να στηρίξει την υποψηφιότητα του ιδίου.

Αυτή του η πεποίθηση έφτασε στα όρια της αλαζονείας, καθώς ενισχύθηκε πριν από τις εθνικές εκλογές όταν ο Καραμανλής του ζήτησε προσωπικά να στρατευτεί στο πλευρό του («Παναγιώτη, θέλω μια ακόμη βδομάδα από την ζωή σου», του είπε ο πρωθυπουργός, ζητώντας του να περιορίσει τη διεισδυτικότητα του Καρατζαφέρη στη Μακεδονία).

Ο Παπαγεωργόπουλος αποφάσισε να αντισταθεί στη βουλιμική επέλαση του Ψωμιάδη, δηλώνοντας ευθέως ότι θα διεκδικήσει και τέταρτη θητεία στο Καραβάν Σεράι.

Αυτή του η δήλωση εκλήφθηκε από τον Ψωμιάδη ως κήρυξη πολέμου.

Οι εχθροπραξίες θα συνεχιστούν και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε…


Σχολιάστε εδώ