ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»

Στους δυσαρεστημένους με τις εξελίξεις στην εφημερίδα της Γιάννας Αγγελοπούλου προστέθηκε και η ομάδα της ισπανικής Innovation. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ισπανοί θα παραδώσουν την τελική έκθεσή τους για τις αλλαγές στην εφημερίδα, θα αξιολογήσουν δηλαδή το έργο τους όπως υλοποιείται στην πράξη, και μετά θα αποχωρήσουν. Το πρόβλημα γιʼ αυτούς ήταν ότι βρήκαν μπροστά τους μια εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτήν με την οποία είχαν συμφωνήσει τις αλλαγές και, όπως είναι φανερό, οι παρεμβάσεις στο μοντέλο τους είχαν ως αποτέλεσμα να επανέλθει η πολιτική στην εφημερίδα. Κάτι που όπως φαίνεται δεν τους άρεσε.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» έχει τώρα άλλες φουρτούνες. Την απειλή απεργιακών κινητοποιήσεων μετά τις δύο απολύσεις συντακτών και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο. Ειδικά για τις απολύσεις, το «Αντί» έγραψε στο σάιτ του ότι ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους ήταν σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και ο δεύτερος εργαζόταν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας. Στο δημοσίευμα εκφράζεται η θέση ότι η
ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να απεργεί για το δικαίωμα στη δεύτερη δουλειά, αλλά για τις κακές συνθήκες που επικρατούν στην εφημερίδα, ενώ σημειώνει πως δεν έκανε τίποτε για όλους τους άλλους δημοσιογράφους που αποχώρησαν υποχρεωτικά. Η διεύθυνση του «Ε.Τ.», από τη δική της πλευρά, υποσχέθηκε στην ΕΣΗΕΑ ότι θα αλλάξει το περιεχόμενο των ατομικών συμβάσεων, ενώ, όπως μαθαίνουμε, η εφημερίδα θα δώσει αυξήσεις στους δημοσιογράφους, τις οποίες είχαν υποσχεθεί από τον περασμένο Μάιο.


Σχολιάστε εδώ