από το Περιστύλιο…

— Το είπε και το έκανε ο νέος πρόεδρος της Βουλής: οι συνεδριάσεις των επιτροπών και της ολομέλειας της Βουλής γίνονται στην ώρα τους. Δεν ορίζονται μια συγκεκριμένη ώρα για να αρχίζουν μισή ή και μία ώρα αργότερα. Οι βουλευτές αποδείχτηκαν… Εγγλέζοι στο ραντεβού τους. Βρίσκονται εγκαίρως στην αίθουσα και… περιμένουν τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που επιμένουν να τηρούν… το ακαδημαϊκό τέταρτο….

— Σβήσανε τα τσιγάρα στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής, όπου μέχρι τώρα υπήρχε μια χαλαρότητα και δεν εφαρμοζόταν αυστηρά η απαγόρευση του καπνίσματος. Θεωρήθηκε ότι οι βουλευτές που άναβαν πότε πότε το τσιγαράκι τους δίνουν το κακό παράδειγμα, καθώς οι συνεδριάσεις μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής.

«Ο κ. Σιούφας παρακολουθεί τη συνεδρίασή μας και μου είπε ότι η απόφαση να μην καπνίζουν οι βουλευτές θα υλοποιηθεί», ενημέρωνε τις προάλλες τους συναδέλφους του πρόεδρος επιτροπής, ενώ την ίδια ώρα και σε άλλη αίθουσα οι θεριακλήδες σβήνανε τα τσιγάρα…

Άκαπνοι αλλά όχι και πολιτικά άκαπνοι, όπως σχολίαζαν βουλευτές της αντιπολίτευσης…

—«Τι κάνει ο κ. Κασσίμης;», ρώτησαν δημοσιογράφοι τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκο μετά το αλλαλούμ που δημιούργησαν οι δηλώσεις του για πάγωμα των κονδυλίων από το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων προς τα Σκόπια, τις οποίες εκ των υστέρων υποχρεώθηκε να ανασκευάσει.

«Πάρτε τον τηλέφωνο», απαντούσε εκείνος… φλύαρα!

— Αν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε θα το κάνουμε εμείς οι βουλευτές της ΝΔ και θα καλύψουμε αυτό το κενό, μεταφέροντας την αγωνία της κοινωνίας, έλεγε ο δυσαρεστημένος της ΝΔ Γιάννης Μανώλης στην πρεμιέρα της συζήτησης για το ασφαλιστικό στη Βουλή, με αφορμή την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που ο βουλευτής πήρε τον λόγο με την επισήμανση του προεδρεύοντος ότι δεν είναι μέλος των επιτροπών. «Δεν έχω δικαίωμα ψήφου και οικονομική απολαβή, αλλά έχω δικαίωμα λόγου», επέμενε ο κ. Μανώλης, που φαίνεται ότι ήθελε να δηλώσει παρουσία και να τα ρίξει στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η παραμονή του στον διάλογο θα αποκάλυπτε δύο θέσεις και τις ευθύνες του από το παρελθόν…

— Διάλογος πρώην συνδικαλιστών και νυν βουλευτών μετά την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συζήτηση για το ασφαλιστικό:

– Γιάννης Μανώλης: «Φύγατε νωρίς…»

– Δημήτρης Κουσελάς: «Δεν θα βρείτε εύκολα κορόιδα!!».

— Με τόσες μεταγραφές ορισμένων βουλευτών με το δίκιο του τα ‘χασε ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας που στην έναρξη της συζήτησης για το Ασφαλιστικό στη Βουλή είχε μια κορυφαία στιγμή: «Το ΚΚΕ διά του… κ. Ανδρουλάκη ήλθε, είδε και παρήλθε», είπε.

…Κόκαλο το ακροατήριο, και ο πρόεδρος της επιτροπής Π. Μελάς αισθάνθηκε την ανάγκη να τον διορθώσει: «Με συγχωρείτε κύριε υπουργέ, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης είναι πλέον στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ δεν παρέστη στη συνεδρίαση»!

Υπήρξε και η ενδιάμεση στάση στον Συνασπισμό αλλά το φλας μπακ του υπουργού έπιασε μια εικοσαετία πίσω…

— Το είπε ο «κόκκινος» Πάνος με την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ: «Οι μυλόπετρες της εκλογής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ ”άλεσαν” τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου» (…)

— Συστάσεις δέχτηκε… άτακτος βουλευτής που ζήτησε από την ωραία επιστημονική του σύμβουλο να απασχολείται αν είναι δυνατόν και… 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Δεν τα ήξερε καλά τα πράγματα ο νεοεισερχόμενος βουλευτής που έπεσε θύμα της γοητείας της συνεργάτιδάς του και ήθελε να περνά όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες μαζί της ή κάπως αλλιώς εννοούν τη… συνεργασία στη νότια Ελλάδα; Σε κάθε περίπτωση το θέμα δεν πήρε διαστάσεις, αφού φρόντισαν άνωθεν να του τραβήξουν το αφτί…

— Πολλά στελέχη πίεζαν τον Κώστα Λαλιώτη να δηλώσει ποιον θα στηρίξει στην εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτήκοος μάρτυρας έλεγε στη στήλη ότι ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Δημ. Παρασκευόπουλος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο Ιντερκοντινένταλ συνάντησε τον Κ. Λαλιώτη και του είπε δημόσια και με έντονο ύφος: «Σε θέλουμε για αρχηγό για να καθαρίζεις με τη ”γραμμή” και όχι τα πρωτοπαλίκαρά σου, ο Κασκαμπάς και ο Τσολιάς, να είναι με τον Βενιζέλο»!

— Εντείνεται η διαμάχη παπανδρεϊκών και βενιζελικών βουλευτών εν όψει της 11ης Νοεμβρίου. Η ψηφοφορία για την εκλογή των εισηγητών των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας, όπου η πλευρά Παπανδρέου πήρε τη μερίδα του λέοντος, σημαδεύτηκε μάλιστα και από μια παραίτηση, του βουλευτή Χρήστου Αηδόνη, ακραιφνούς παπανδρεϊκού, που δεν δέχτηκε τη θέση του αναπληρωτή εισηγητή στο ΚΤΕ Αθλητισμού. Τη θέση του εισηγητή πήρε ο Δημήτρης Λιντζέρης, στον οποίο ο κ. Αηδόνης φέρεται να χρεώνει ότι άλλαξε στρατόπεδο προκειμένου να επανεκλεγεί…


Σχολιάστε εδώ