Όλη η ΕΡΤ στην Κίνα

Δεν θα είναι όμως μόνοι τους. Όπως λένε οι πληροφορίες, φρόντισε για αυτό το Ίδρυμα Ωνάση. Διοργανώνει αποστολή στο Πεκίνο στην οποία περιλαμβάνονται πολλά άτομα, κύριοι με τις συζύγους τους ή κυρίες που θα συνοδεύονται από τους συζύγους τους. Σε αυτήν την ομάδα μετέχει και η Άννα Παναγιωταρέα, όπως και ο διευθυντής ειδήσεων Δημήτρης Μιχαλέλης.

Νέες προσλήψεις

Ολοταχώς για νέες προσλήψεις στη θυγατρική εταιρεία της ψηφιακής τηλεόρασης, που παρά τις διαψεύσεις εξελίσσεται σε μια νέα ΕΡΤ ΑΕ χωρίς τους όρους που ισχύουν στο Δημόσιο. Παράλληλα με τις προσλήψεις εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου ή αόριστου χρόνου, στη θυγατρική ετοιμάζεται ένα κανάλι ενημέρωσης, κάτι δηλαδή σαν τη ΝΕΤ, και ένα πολιτιστικό, κάτι δηλαδή σαν την ΕΤ-1. Τα λεφτά υπάρχουν. Εκτός από τη γενναία ενίσχυση που της δίνει ο νόμος Ρουσόπουλου με την απόδοση του 15% από το ετήσιο ανταποδοτικό τέλος υπέρ κρατικής τηλεόρασης, στο κτίριο της ψηφιακής, στο πίσω μέρος του Ραδιομεγάρου, αναμένουν και τα 24 εκατομμύρια ευρώ που τους έδωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης από ευρωπαϊκά κονδύλια. Το ψηφιακό πάρτι στην ΕΡΤ μόλις τώρα αρχίζει.

***

Στο προσκήνιο ξανά το μπλακ άουτ της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή εκδικάστηκε η αγωγή που κατέθεσε ο πρώην προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Παπαμώκος εναντίον της ΕΡΤ. Ο Γ. Παπαμώκος ήταν το μοναδικό πρόσωπο που έχασε τη θέση του στην ΕΡΤ μετά το μπλακ άουτ, παρότι ο Τζ. Καλημέρης, ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη για την υπόθεση, επέστρεψε στην κρατική τηλεόραση, ως σύμβουλος. Είναι δε ενδεικτικό πως στη δίκη, μία από τις δύο μάρτυρες, διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΡΤ, παραδέχθηκε πως ο Γ. Παπαμώκος ήταν ένας από τους «καλύτερους διευθυντές της ΕΡΤ. Υπέρ του πρώην στελέχους της ΕΡΤ κατέθεσαν ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης και η Μαρία Φραγκιαδάκη. Ο Γ. Παπαμώκος ζητάει το ποσόν των 300.000 ευρώ από την ΕΡΤ και την ηθική και επαγγελματική του αποκατάσταση. Όπως έχει δηλώσει, στην περίπτωση που λάβει χρηματική αποζημίωση θα διαθέσει το ήμισυ των χρημάτων στην προσπάθεια που γίνεται από τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τη δημιουργία ογκολογικού νοσοκομείου για τα παιδιά.

***

Νέος όμιλος στα ελληνικά Μέσα, από τη Θεσσαλονίκη. Ο Όμιλος Ραδιοκύμανση με τους σταθμούς Star FM 97,1, 93,1 Heart FM, 92,8 Ελληνικός απέκτησε γραφείο πωλήσεων
στην Αθήνα.


Σχολιάστε εδώ