Τρελά λεφτά στις ομάδες

Αλλάζει ο χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εάν οριστικοποιηθεί το πλάνο της Σούπερ Λίγκας για κοινή διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η πρόταση της NetMed αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ, για 3ετές συμβόλαιο, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των ομάδων και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

«Τόσα χρήματα έχουμε να δούμε από το 1997», σχολίαζε στέλεχος ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, που έζησε και την προηγούμενη εποχή των τρελών προσφορών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τα συγκεκριμένα έσοδα, σε συνδυασμό με τις υψηλές χορηγίες, οι ομάδες θα μπορέσουν να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να επιστρέψουμε στο καθεστώς της προηγούμενης 10ετίας, όταν μας εκπροσωπούσαν τρεις ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ή δύο στην κορυφαία διοργάνωση και τέσσερις στη δεύτερη τη τάξει.

Ακόμα, πάντως, δεν έχουν αποφασίσει στη Σούπερ Λίγκα εάν θα δεχθούν την πρόταση του συνδρομητικού καναλιού. Ο λόγος είναι ότι κάποιες ΠΑΕ θεωρούν ότι στην ανοικτή τηλεόραση μπορούν να αποσπάσουν περισσότερα έσοδα από χορηγικά πακέτα, ακόμα και από την ΟΠΑΠ ΑΕ, που μέσω των ομάδων στηρίζει και την κρατική τηλεόραση, η οποία τη δεδομένη χρονική περίοδο κατέχει το «φιλέτο» των μεταδόσεων με τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.


Σχολιάστε εδώ