Ονόματα, κυρία Βάσω

Μπροστά σε 300 μέλη, πρώτης γραμμής. Από ένα άτομο, την ιέρεια του Κινήματος, που μετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις της εικοσαετούς εξουσίας. Και σε όλα τα Εκτελεστικά Γραφεία. Και επί Ανδρέα και επί Σημίτη. Και αυτό που είπε δεν το είπε έτσι, στον γάμο του Καραγκιόζη. Ούτε για να συκοφαντήσει.

Η κυρία Βάσω Παπανδρέου ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Από τα υπουργεία όπου πέρασε γνωρίζει πολλά, πάρα πολλά…

Αν πράγματι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και πρωτίστως τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη σέβονταν την κοινωνία, θα έπρεπε να σταματήσουν αμέσως τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου και να ζητηθεί από την κυρία Παπανδρέου να πει ποιους εννοεί. Διότι μια τόσο βαριά κατηγορία δεν μπορεί να απλώνεται σε όλους. Για να μη συμβεί αυτό σημαίνει ότι όλοι φοβήθηκαν μην ανοίξει τα κιτάπια της η Βάσω και δεν μείνει τίποτε όρθιο… Και το… ξεσκάλισμα φτάσει και σ’ αυτούς…

Θα έπρεπε πάντως οι διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ να είχαν απαιτήσει από τη Βάσω να ξεκαθαρίσει τι εννοεί, ώστε καμιά σκιά να μη βαραίνει το κόμμα στο καινούργιο ξεκίνημά του… Όμως οι κύριοι Παπανδρέου, Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δεν τόλμησαν. Προτίμησαν τη σιωπή.

Η εξήγηση απλή. Όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους… Αν όχι, εδώ και τώρα, σήμερα κιόλας, να ζητήσουν να κληθεί η κυρία Παπανδρέου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να δώσει τα ονόματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που πλούτισαν. Το γεγονός ότι η Βάσω είπε «δεν θέλω να έχω καμία σχέση» σημαίνει πως τα γνωρίζει.

Ονόματα, λοιπόν, αν θέλετε να είστε καθαροί… Και να μη σας φωνάζουν στη Βουλή: «Πες αλεύρι, η Βάσω σάς γυρεύει…».


Σχολιάστε εδώ