Κύριε Νίμιτς, το ΝΙΜΤΣ σας περιμένει

Κύριε Νίμιτς,

Σε πρόσφατη συνέντευξή σας σε σκοπιανή εφημερίδα βρήκατε την ευκαιρία να επιδείξετε την ιστορική σας αυθεντία, χαρακτηρίζοντας μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο, «σφαγέα των λαών». Δηλώσατε μεταξύ άλλων για τον Αλέξανδρο τον Μέγα: «Κατέσφαξε χιλιάδες ανθρώπους, έκαψε και κατέστρεψε χιλιάδες πόλεις, υπήρξε ένας ολέθριος κατακτητής».

Προφανής η σκοπιμότητα των λόγων σας. Επιχειρείτε κι εσείς την αποδόμηση κορυφαίων συμβόλων της ιστορίας μας. Και αποδεικνύετε περίτρανα την ευθυγράμμιση με τους στόχους της Νέας Τάξης, με τους οποίους ευθυγραμμίζονται και όλοι εκείνοι οι οποίοι στη μικροκλίμακά τους και στα πλαίσια των εντολών επιχειρούν το ίδιο έργο: την αποδόμηση της ελληνικής ιστορίας με την απογύμνωσή της από τις αξίες οι οποίες αρμολογούν το διαχρονικό ιστορικό οικοδόμημα των Ελλήνων. Αποδείξατε ακόμη ότι δεν οριστήκατε τυχαία για να παίξετε τον «ρόλο» του μεσολαβητή στην ελληνοσκοπιανή διαφορά και επιβεβαιώσατε ότι η ελληνική πλευρά, η οποία σας πήρε στα σοβαρά όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε μάλλον αφελής.

Κύριε Νίμιτς,

Είναι αλήθεια ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε με τα δεδομένα της εποχής του τη μεγαλύτερη εκστρατεία στον κόσμο. Και την έκανε όχι με τους όρους τους δικούς σας και τους όρους του αφεντικού σας (αληθινό σφαγέα λαών), του κ. Μπους, αλλά με όρους πολιτισμού. Και για να «μάθετε» ποιος ήταν ο μεγάλος αυτός εκπολιτιστής, ο μαθητής ενός εκ των μεγίστων δασκάλων της ιστορίας, του Αριστοτέλη, τον οποίο δεν θα έχετε υπόψη σας κ. Νίμιτς, θα σας παραθέσω την ομιλία του στην πόλη Ώπις της Ασσυρίας (το σημερινό Ιράκ) σας θυμίζει τίποτε κ. Νίμιτς; Στην πόλη αυτή ο Μέγας Αλέξανδρος σύναξε το 324 π.Χ. τους εκπροσώπους όλων των φυλών και τους είπε τούτα τα λόγια:

«Σας εύχομαι, τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την ειρήνη. Όλοι οι θνητοί από εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός, μονιασμένοι για την κοινή προκοπή. Θεωρήστε την οικουμένη πατρίδα σας με κοινούς τους νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι ανεξαρτήτως φυλής. Δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενοκέφαλοι, σε Έλληνες και βαρβάρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω με ένα μόνο κριτήριο, ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο. Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε ποτέ στα όπλα, παρά θα τις λύνετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας. Τον Θεό δεν πρέπει να τον νομίζετε σαν αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά σαν κοινό Πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τα αδέλφια στην οικογένεια. Από μέρους μου θα θεωρώ όλους ίσους, λευκούς ή μελαψούς και θα ήθελα να μην είστε μόνο υπήκοοι της Κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι. Όσο περνάει από το χέρι μου θα προσπαθήσω να συντελεστούν αυτά που υπόσχομαι. Τον όρκο που δώσαμε με τη σπονδή απόψε κρατήστε τον σαν συμβόλαιο αγάπης». Τέτοιες σοφές σκέψεις δεν βγαίνουν από την καρδιά ενός «σφαγέα», κ. Νίμιτς. Ντροπή σου.

Κύριε Νίμιτς,

Στη χώρα μας λειτουργεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα υψηλής περιωπής, του οποίου τα αρχικά παραπέμπουν στο ομόηχο του ονόματός σας. Το λένε ΝΙΜ(Ι)ΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού). Σας το συνιστώ για τη θεραπεία σας.

email: pkritiko at otenet.gr


Σχολιάστε εδώ