Κλείνει το παζάρι!

Η πρόταση της πλειοψηφίας προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων συνδυασμών, οι οποίοι συμφώνησαν μεν ότι η εικόνα που παρουσιάζει το παζάρι είναι τριτοκοσμική, αλλά διαφώνησαν στην κατάργησή του, από τη στιγμή που 200 και πλέον οικογένειες ζουν απ’ αυτό.

Για μια ακόμα φορά όμως η μείζων μειοψηφία εμφανίστηκε διχασμένη. Τρεις σύμβουλοί της δεν βρίσκονταν στην αίθουσα (Μανωλάκος, Μητρόπουλος, Κατσαφάδος), οι άλλοι τρεις (Κάρλες, Αλυγιζάκη, Σαρρή) ζήτησαν αναβολή της συζήτησης του θέματος μέχρι να βρεθεί κατάλληλος χώρος για το παζάρι και οι υπόλοιποι τρεις (Δαβάκης, Καλαγιά, Βουτσινάς) ζήτησαν να τροποποιηθεί η απόφαση του ΔΣ του 2005 και να μεταφερθεί το παζάρι σε άλλον χώρο ελεγχόμενο, που να μη βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, ώστε να προστατεύονται εκείνοι που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να παίρνουν άδειες και να χτυπηθεί το παρεμπόριο.

Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση, ο Γ. Βουτσινάς τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί κάποιος χώρος ιδιαίτερων προδιαγραφών για να συνεχίσει να λειτουργεί το παζάρι και να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών απ’ όλους τους δήμους της Αττικής. Οι πάγκοι θα πρέπει να είναι ομοιόμορφοι και γενικά ο χώρος να είναι περιποιημένος και καθαρός και να μη δίνει την εικόνα τουρκομαχαλά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γ. Δαβάκης, που τόνισε ότι οι άδειες θα πρέπει να δίνονται σε αμιγείς Πειραιώτες και όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με τη Νομαρχία, το Σωματείο Μικροπωλητών και τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά.

Ο άλλος σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, ο Π. Αγγελόπουλος, ψήφισε την εισήγηση της πλειοψηφίας. Είναι να μη γίνει η αρχή…

Εκείνο που κρατήσαμε από τη συζήτηση ήταν η τοποθέτηση του Γ. Δαβάκη σχετικά με τη Δημοτική Αστυνομία. Εκεί που πολλοί σύμβουλοι έριχναν τα βάρη για το αίσχος του παζαριού στη Δημοτική Αστυνομία, γιατί δεν μπορεί να ελέγχει τον χώρο, ο τέως αντιδήμαρχος, που ήταν επικεφαλής του τομέα την προηγούμενη τετραετία, τόνισε ότι οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί. Το να λέμε ότι δεν μπορούν να περιφρουρήσουν το παζάρι, τόνισε, είναι εύκολο. Ας έρθουμε όμως στη θέση τους. Και να είμαστε υποχρεωμένοι να τα βάλουμε με κυκλώματα και μαφίες χωρίς εξοπλισμό, χωρίς γκλομπ, χωρίς χειροπέδες, χωρίς το δικαίωμα έστω της αυτοάμυνας. Γνωρίζετε πόσες φορές, συνέχισε, τραυματίστηκαν δημοτικοί αστυνομικοί στο παζάρι από αθίγγανους και αλλοδαπούς με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν; Ας μη τα βάζουμε λοιπόν με τη Δημοτική Αστυνομία. Ό,τι μπορεί κάνει. Η μόνη λύση είναι να γίνεται το παζάρι σε ελεγχόμενο χώρο. Μόνο έτσι θα έχει πιθανότητες να λειτουργήσει σωστά και αποδοτικά για την πόλη.

Το θέμα των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ, αλλά και το παζάρι, είναι οι δύο άξονες στους οποίους βασίζει τη μέχρι τώρα παρουσία του στον Πειραιά ο Π. Φασούλας. Γι’ αυτό και για τα θέματα αυτά έχει δεχτεί την πιο σκληρή κριτική από τους όψιμους επικριτές του, οι οποίοι πριν από δύο μήνες τον… εκθείαζαν και δεν άφηναν να πει κανένας τίποτα εναντίον του, λειτουργώντας ως «μουτζαχεντίν» του εβδόμου ορόφου! Το περίεργο είναι ότι τότε, που ο δήμαρχος δεν είχε προσαρμοστεί και δεν είχε να αποδείξει τίποτα, έλεγαν ότι είναι ο καλύτερος δήμαρχος που πέρασε από τον Πειραιά και τώρα, που έχει κάνει κάποιες ομολογουμένως εντυπωσιακές κινήσεις, πάνε να τον… βγάλουν άχρηστο! Αυτό θα πει αντικειμενική κριτική και εμπεριστατωμένη άποψη. Κρίμα…


Σχολιάστε εδώ