Η τρίτη φορά θα είναι και… φαρμακερή;

Οι παλαιότεροι ίσως θα θυμούνται τις… θυελλώδεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στις αρχές της θητείας του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, το 1986.

Τότε ο νέος δήμαρχος είχε δηλώσει ότι θα κλείσει το παζάρι! Η τότε αντιπολίτευση, με επικεφαλής των συμβούλων του συνδυασμού τον Γιάννη Παπασπύρου, είχε ξεσηκωθεί, υποστηρίζοντας ότι το παζάρι είναι στοιχείο της ιστορίας του Πειραιά και σύμβολο της εθνικής αντίστασης, αφού σ’ αυτό «άλλαζαν» τα μηνύματα οι διάφορες ομάδες αντιστασιακών, οπότε το κλείσιμό του θα ισοδυναμούσε με… ιεροσυλία. Τελικά το θέμα εκτονώθηκε με τον καιρό και το παζάρι συνέχισε να λειτουργεί.

Τώρα το θέμα τίθεται ξανά από έναν νέο, και πάλι, δήμαρχο που προέρχεται από την κεντρική πολιτική σκηνή (όπως τότε ο Α. Ανδριανόπουλος), αλλά εκπροσωπεί τον πολιτικό χώρο που τότε αντιτίθετο στο κλείσιμο του παζαριού!

Να σημειώσουμε ότι και ο Λογοθέτης είχε ζητήσει το 1995 να λειτουργεί το παζάρι σε ελεγχόμενο χώρο (όπως το οικόπεδο του ΙΚΑ απέναντι από το παλιό ταχυδρομείο), αλλά ούτε αυτός κατάφερε τίποτε.
Για να δούμε τώρα, την τρίτη φορά που έρχεται το παζάρι στο προσκήνιο, τι θα γίνει;


Σχολιάστε εδώ