Επικίνδυνα τρόφιμα πουλούσαν γνωστά σούπερ μάρκετ!

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι οι παραβάσεις δεν διαπιστώθηκαν σε τίποτε περιφερειακά και απομονωμένα καφενεία ή… σουβλατζίδικα, αλλά σε επώνυμα σούπερ μάρκετ που καθημερινά διαφημίζονται στην TV!

Συγκεκριμένα:

• Στο «ΑΒ Βασιλόπουλος» (Καραϊσκάκη 19, Γαλάτσι) στον χώρο που παρασκευάζονται τα ψωμιά και τα προϊόντα ζύμης τα υλικά βρίσκονταν εκτεθειμένα σε ανοικτές προθήκες, με αποτέλεσμα να γίνονται… βορά των κάθε είδους εντόμων.

• Το σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» στο Αιγάλεω διέθετε μη ασφαλή κατεψυγμένα προϊόντα.

• Το DIA (Καυτατζόγλου 8-10, Αθήνα) είχε μια αποθήκη τροφίμων που έμοιαζε με… στάβλο, ενώ στο δάπεδο κείτονταν πολλές νεκρές κατσαρίδες.

• Σε ένα ακόμα DIA, στην οδό Κοδριγκτώνος, στο κέντρο της Αθήνας λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

• Το σούπερ μάρκετ «Αtlantic» στα Πετράλωνα πουλούσε υπερτιμημένα εμφιαλωμένα κρασιά και νερά. Το ίδιο διαπιστώθηκε και στο σούπερ “EXTRA” στο Περιστέρι.

• Στο σούπερ μάρκετ Παπαγεωργίου, στο Ελληνικό, διαπιστώθηκε ότι το σημείο πώλησης τυριών και αλλαντικών δεν ήταν καλυμμένο με αποτέλεσμα να έλκονται έντομα.

Επίσης, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τρεις παιδικούς σταθμούς, γιατί είχαν περισσότερα παιδιά από αυτά που προέβλεπε η άδειά τους και είχαν επεκταθεί και σε χώρους που δεν τους είχαν δηλώσει.

Ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ελέγχων, τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει το υπάρχον πλαίσιο επιβολής ποινών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι νομαρχίες να κλείνουν οποιοδήποτε κατάστημα ελέγχεται για πώληση αλλοιωμένων τροφίμων και αισχροκέρδειας, αφού όπως φαίνεται οι μηνύσεις είναι αναποτελεσματικό μέτρο.


Σχολιάστε εδώ