Εδώ Βρυξέλλες

Επιπλέον, εάν είναι διατεθειμένη η Επιτροπή να ενισχύσει οικονομικά εκστρατείες ενημέρωσης, στα παράκτια κράτη μέλη, προκειμένου να αφυπνιστεί το κοινό για τους μακροχρόνιους κινδύνους της μόλυνσης της Μεσογείου από σκουπίδια και πλαστικά. Τέλος, εάν υπάρχουν οικονομικοί πόροι της ΕΕ που διατίθενται στα κράτη μέλη της Μεσογείου γι’ αυτόν τον σκοπό και ποιοι είναι αυτοί ανά κράτος».

>> Η γραπτή δήλωση (αριθ. 64/2007) που συνέταξε η Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, ευρωβουλευτής ΝΔ εκ μέρους του ΕΛΚ, με συναδέλφους της άλλων έξι πολιτικών ομάδων, σχετικά με τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό παιδιών με μαθησιακά προβλήματα, συγκέντρωσε τις υπογραφές της πλειοψηφίας των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επομένως, σύμφωνα με το άρθρο 116 παρ. 4, θα δημοσιευθεί και θα διαβιβασθεί στο συμβούλιο, στην Επιτροπή και στα κοινοβούλια των κρατών μελών.

>> Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, τονίζει σε δήλωσή του με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Γκλαβάκης. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και γιορτάζεται στις 10 Οκτώβρη με σκοπό να υπενθυμίσει ότι ο άνθρωπος, αν και δεν είναι σε θέση να δαμάσει τις δυνάμεις της φύσης, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και να περιορίσει τις καταστροφικές τους συνέπειες.

>> Η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε τις τροπολογίες που κατέθεσε η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα επί της έκθεσης του ιταλού ευρωβουλευτή Paolo Costa για την «ανανεωμένη τουριστική πολιτική της ΕΕ», προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη εξασφάλισης ενός ποιοτικού τουρισμού και στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

>> Το κρίσιμο θέμα της δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων έθεσε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Βακάλης, διαπιστώνοντας τη χαμηλή θέση της χώρας μας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ως προς τον αριθμό δωρητών οργάνων. Μεταξύ 29 ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα κατέχει την 25η θέση με 8,1 δωρητές ανά εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην Ισπανία φτάνει τους 35,1 δωρητές.


Σχολιάστε εδώ