ΔΙΑΓΡΑΦΗ 1 ΕΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό επιβάλλει την ποινή της προσωρινής διαγραφής 1 έτους από την Ένωση, εφόσον δεν υποβληθεί έφεση από τον εκδότη-δημοσιογράφο. Υπέρ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου κατέθεσαν οι Νίκος Γεωργιάδης, Θ. Αναστασιάδης και Τ. Καραμήτσος, με τους δύο τελευταίους να αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος επανέλαβε «αυτό που είναι διάχυτο στην κοινή γνώμη», ότι «όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην του ΚΚΕ, χρηματοδοτούνται παρανόμως από οικονομικούς παράγοντες», ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος στην απολογία του είπε, μεταξύ άλλων, πως δεν ανέφερε το όνομα του επιχειρηματία επειδή ο άνθρωπος δεν βρίσκεται στη ζωή και μετέφερε αυτούσιο τον διάλογο που είχε κατά το παρελθόν. Δεν είχε αναφέρει λεπτομερώς τα όσα του είχε αποκαλύψει ο επιχειρηματίας και τελικά αυτό έγινε μετά την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Δ. Παπαδημούλη. Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα «του δημοσιογράφου, όπως και κάθε πολίτη, σε έναν δημόσιο διάλογο να λέει την άποψή του, πολύ περισσότερο για ένα θέμα για το οποίο έχουν γραφεί άρθρα επί άρθρων και έχουν γίνει καταγγελίες επί καταγγελιών και από τους ίδιους τους πολιτικούς».

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κρίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως δεν τίθεται θέμα ελευθερίας, λόγου και άποψης, αλλά πρόκειται για διατύπωση μιας σοβαρής καταγγελίας εναντίον προσώπων, έστω χωρίς σαφή προσωπικό προσδιορισμό, «που αναμφίβολα διασύρει και εκθέτει ως ενεχόμενους υπόπτους τους εγκαλούμενους βουλευτές του Συνασπισμού». Το Πειθαρχικό θεωρεί πως «κάθε καταγγελία επίμεμπτής συμπεριφοράς πρέπει να συνοδεύεται από τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία», αλλιώς «υπάρχει διασυρμός και συκοφαντία». Θεωρεί δε πως οι καταγγελίες χωρίς αποδείξεις παραβιάζουν κατάφωρα τις δημοσιογραφικές αξίες του επαγγέλματος. Η απόφαση σημειώνεται πως είναι εφέσιμη.


Σχολιάστε εδώ