Από το Περιστύλιο…

Η απόφαση ελήφθη την Πέμπτη και είχε αρκετό παρασκήνιο: Μέχρι τότε μοναδικός διευθυντής ήταν ο Δημ. Χατζησωκράτης ο οποίος ως γνωστόν εμφορείται από «δεξιές» ιδέες… Οι σύμμαχοι του ΣΥΝ που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να αλλάξει η διεύθυνση της ΚΟ και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η διεύθυνση της ΚΟ να είναι τριμελής και να αποτελείται από τους Θεωνά, Καραμάνο, Χατζησωκράτη. Έδινε όμως τη δυνατότητα ευελιξίας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που αξιοποίησε. Έτσι πρότεινε την προαναφερόμενη τριάδα με τη συμμετοχή του Χρ. Καραμάνου στη διεύθυνση επικουρικά.

Η ουσία πάντως είναι ότι από εκεί που ο Δ. Χατζησωκράτης ήταν κυρίαρχος και μόνος βρέθηκε να έχει αρκετούς πάνω από το κεφάλι του και έναν δίπλα του… Κατά συνέπεια έχουμε νέα εποχή στην ΚΟ στην οποία αποτυπώνεται η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό σημαίνει αλλαγές τόσο στη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας όσο και στις πολιτικές επιλογές που θα κάνει…

>> Επεκτατικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και στη Βουλή. Το γραφείο του στον δεύτερο όροφο κατέλαβε ένα τμήμα του αναγνωστηρίου με αποτέλεσμα, εκτός από το να διαταράξει (προσωρινά) τις λειτουργίες του, να περιορίσει σημαντικά (μόνιμα) τον χώρο του. Εντάξει ξέρουμε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης είναι διαβαστερός αλλά όχι κι έτσι….

>> Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Θόδωρου Καραόγλου, που μίλησε για φάουλ της κυβέρνησης στο θέμα της αναθεώρησης του ΑΕΠ κατά 25%.

Πώς να μη σχολιάζουν συνάδελφοί του στη Βουλή, σε καιρούς μάλιστα ισχνής πλειοψηφίας, ότι από επιρροή Βουλγαράκη μετακόμισε στην πλευρά Μπακογιάννη και ότι τον έβαλε η Ντόρα να βαράει τον Αλογοσκούφη;

Ο ίδιος πάντως βάλθηκε την επομένη να τα ρίξει σε επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ…

>> Δεν φαίνεται να πετυχαίνει ο Αλαβάνος την επίλυση του… χωροταξικού προβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της ολομέλειας, καθώς για να πάρει θέση στα πρώτα έδρανα θα πρέπει να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής…

>> Με την καλή κουβέντα στο στόμα είναι ο βουλευτής και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Ηλίας Φωτιάδης. Στους συναδέλφους του που τον τίμησαν αποδεχόμενοι να επιλεγεί για το αξίωμα αυτό έστειλε επιστολή… μνημείο ευχαριστιών στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με τη διαβεβαίωση ότι η εκτίμηση και η φιλία σου θα αποτελεί για μένα πάντα ένα πολύτιμο πετράδι στην καρδιά μου, σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις την ευλογία της Μεγαλόχαρης σε κάθε βήμα της προσωπικής οικογενειακής και πολιτικής σου σταδιοδρομίας»!

>> Χωρίς εκπλήξεις η εκλογή προεδρείων σε τρεις τουλάχιστον από τις έξι Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής: Στις επιτροπές Οικονομικών υποθέσεων, Κοινωνικών υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα ψηφίστηκαν από όλους τους βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στη σύνθεση (25).

Αναζητούνται δυο-τρεις πονηρίδηδες που παρά τη θέση της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν «λευκό» στις επιτροπές Μορφωτικών υποθέσεων, Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου. Στην πρώτη μάλιστα περίπτωση αποκλείεται το ενδεχόμενο διαρροών από τον ΛΑΟΣ, καθώς ήταν υποψήφιος ο βουλευτής του κόμματος Αδ. Γεωργιάδης που πήρε τις τρεις ψήφους των συναδέλφων του που συμμετέχουν στην επιτροπή. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων είναι η μόνη που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει την πλειοψηφία (27 στο σύνολο των 55)

Ιδού οι νέοι πρόεδροι και οι ψήφοι που πήραν:

Μορφωτικών υποθέσεων: πρόεδρος Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (29), αντιπρόεδρος Α. Λιάσκος (27), γραμματέας Κ. Κουκοδήμος (27).

Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων: πρόεδρος Μ. Βαρβιτσιώτης (28), αντιπρόεδρος Κρ. Κανελλοπούλου (28), γραμματέας Ο. Κεφαλογιάννη (26).

Οικονομικών Υποθέσεων: πρόεδρος Θ. Μπούρας (25), αντιπρόεδρος Κ. Αγοραστός (25), γραμματέας Α. Κόρκα-Κώνστα (25).

Κοινωνικών Υποθέσεων: πρόεδρος Π. Μελάς (25), αντιπρόεδρος Ι. Τζαμτζής (25), γραμματέας Ν. Παπαδημάτος (25).

Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης: πρόεδρος Χρ. Μαρκογιαννάκης (25), αντιπρόεδρος Δ. Σαμπατζιώτης (25), γραμματέας Α. Ντινόπουλος (25).

Παραγωγής και Εμπορίου: πρόεδρος Γ. Σαλαγκούδης (26), αντιπρόεδρος Π. Φουντουκίδου (26), γραμματέας Ν. Παναγιωτόπουλος (26).


Σχολιάστε εδώ