Έτσι χωρίς πρόγραμμα;

Αντίθετα, βλέπουμε πειραματισμούς, διαψεύσεις, υπαναχωρήσεις, κάποια δειλά βήματα, που σημαίνει ότι δεν έχει γίνει καμιά προεργασία και τώρα ψάχνονται. Απόδειξη ότι ανοίγει το Ασφαλιστικό χωρίς να υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες. Μπαίνει το θέμα του «αύριο» της Ολυμπιακής Αεροπορίας χωρίς να έχει ετοιμαστεί μια οριστική πρόταση. Παραμένει πάντα το μέγα θέμα της δημόσιας διοίκησης όπου ο κόσμος βασανίζεται. Υπάρχουν δύο ειδών εργαζόμενοι, οι πατρίκιοι του δημόσιου τομέα και οι πληβείοι του ιδιωτικού. Υπάρχουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, στα κρατικά νοσοκομεία, όπου ο ασθενής περιμένει μέχρι και 6 ώρες για να τον δει γιατρός και ως τότε μπορεί να έχει πεθάνει. Υπάρχουν τα «περήφανα γηρατειά», που τα έχουν ξεχάσει, την ώρα που χρειάζεται η απόλυτη συμπαράσταση. Υπάρχουν τα ανενεργά κληροδοτήματα που τα νέμονται οι διοικήσεις, ενώ αν αξιοποιηθούν μπορεί να καλύψουν τις δαπάνες μιας άνετης κοινωνικής πολιτικής.

Δύο μήνες έχει καιρό η κυβέρνηση να δείξει άλλο πρόσωπο από κείνο που είχε απογοητεύσει όλους -και πιο πολύ τους δικούς της- με την αδυναμία της να προλάβει γεγονότα πρωτοφανή, όπως οι πυρκαγιές, και ρεμούλες!

Δύο μήνες, μέσα στους οποίους θα πρέπει να δρομολογήσει τις μεγάλες αλλαγές που από την υποδοχή τους θα φανεί αν θα είναι εύκολη η υλοποίησή τους ή αν τυχόν αντιδράσεις θα μπορεί η κυβέρνηση να τις ξεπεράσει.

Και από κει και πέρα θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Καραμανλής ότι τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο εύκολα όπως πριν από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Τότε υπήρχε ένα ΠΑΣΟΚ – Βαβέλ που δεν έπειθε, στην επόμενη αναμέτρηση είναι σίγουρο ότι θα έχει απέναντί του ο Καραμανλής ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια θα έχει να περάσει από μία καυτή Βουλή -γεύση πήρε στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις- και δεν ξέρει τι ζημιά μπορεί να έχει…

Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε αμέσως, μετά την ορκωμοσία τις τρεις βασικές αλλαγές, που έδειξαν ότι είχε πάρει τις αποφάσεις της, πριν αρχίσει να κυβερνά.

Το ίδιο και ο γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί! Εσείς, κύριε Καραμανλή, τι το συγκεκριμένο θα προχωρήσετε και ως πού;

Δύο μήνες, μέσα στους οποίους θα πρέπει να δρομολογήσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει δεσμευτεί και από την υποδοχή τους θα φανεί αν θα είναι εύκολη η υλοποίησή τους κι αν θα μπορέσει η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις αντιδράσεις.

Και από κει και πέρα θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Καραμανλής ότι τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο εύκολα όπως πριν από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Τότε υπήρχε ένα ΠΑΣΟΚ – Βαβέλ που δεν έπειθε, στην επόμενη αναμέτρηση είναι σίγουρο ότι θα έχει απέναντί του ο Καραμανλής ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια θα έχει να περάσει από μια καυτή Βουλή –γεύση ήδη πήρε στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις– και ξέρει τι ζημιά μπορεί να έχει…

Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε αμέσως, μετά την ορκωμοσία της, τρεις βασικές αλλαγές, που έδειξαν ότι είχε πάρει τις αποφάσεις της πολύ πριν αρχίσει να κυβερνά. Το ίδιο και ο γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί! Εσείς, κύριε Καραμανλή, τι το συγκεκριμένο θα προχωρήσετε, πότε και ως πού;


Σχολιάστε εδώ