Όχι άλλες πασαρέλες…

Ύστερα από την ωμή και προσχεδιασμένη, όπως απεδείχθη, ενέργεια, αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών μας, του σχετικά νεόφερτου (το ’89) στο Κίνημά μας (το οποίο παρεμπιπτόντως να πω ότι υπηρετώ ενεργά επί 25ετία και πλέον) Βαγ. Βενιζέλου, έχω να δηλώσω τα παρακάτω:

Καταδικάζω αυτήν την ενέργεια εις βάρος της υπόληψης, της προσωπικότητας και της ιστορίας του προέδρου μας Γεώργιου Παπανδρέου, ως ασεβή και προσβλητική, τόσο κατά του ιδίου του προέδρου μας όσο και κατά όλων που υπηρετούμε το Κίνημα, σεβόμενοι πάντοτε το καταστατικό, τα όργανα και όλες τις θεσμικές του λειτουργίες. Συμπαραστέκομαι στον πρόεδρό μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού προσωπικά πλέον βεβαιώθηκα για τις ύπουλες ενέργειες κάποιων «καιροσκόπων», επίορκων και καπηλευτών, όπως απεδείχθη, ανυπόμονων ηγίσκων. Για μια ακόμη φορά εκείνο το σοφό: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος» έγινε πράξη από τον «εκκολαπτόμενο», ασεβή συνταγματολόγο μας.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν τελικά μόνος. Και όχι μονάχα αυτό, αλλά βαλλόταν και εκ των έσω επί μακρόν. Ντροπή και αηδία για τις άνανδρες προσπάθειες κάποιων να τον υπονομεύσουν. Την ευγένειά του, την καλοσύνη, τη μεγαλοθυμία, τις γνώσεις του και γενικά τον αδαμάντινο χαρακτήρα του προέδρου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, γνωστά ανά τον κόσμο και όχι μόνο ανά την Ευρώπη, προσπάθησαν κάποιοι αμέσως μετά τις εκλογές να βεβηλώσουν, αφού είχαν «κλείσει» και το Ζάππειο Μέγαρο μάλιστα. Δεν θα το καταφέρουν, γιατί ο τόπος μας τελικά έχει ανάγκη από τέτοιου είδους πολιτικούς άνδρες – αρχηγούς και όχι από πολιτικούς που 12 χρόνια σιωπούσαν… Όχι άλλες πασαρέλες υποψηφίων αρχηγών.

Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος
π. μέλος Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ


Σχολιάστε εδώ