τυποΘεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες των δύο μεγάλων πολιτικών εφημερίδων της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη βδομάδα ήταν:

Δευτέρα 24/9	«Αγγελιοφόρος» 7.400	«Θεσσαλονίκη» 5.030
Τρίτη 25/9	«Αγγελιοφόρος» 7.470	«Μακεδονία» 4.830
Τετάρτη 26/9	«Αγγελιοφόρος» 8.090	«Μακεδονία» 5.000
Πέμπτη 27/9	«Αγγελιοφόρος» 8.310	«Μακεδονία» 4.820
Παρασκευή 28/9	«Αγγελιοφόρος» 7.080	«Μακεδονία» 4.520
Σάββατο 29/9	«Αγγελιοφόρος» 7.190	 «Μακεδονία» 4.030
Κυριακή 30/9	«Αγγελιοφόρος» 22.210	«Μακεδονία» 10.010

~ Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κομματικής τοποθέτησης στην ΕΤ3 ολοκληρώθηκε με την ανάληψη από τον Χρήστο Νικολαΐδη της θέσης του διευθυντή ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Τις ευχές μας και τη συμβουλή της στήλης να λειτουργήσει ως δημοσιογράφος και όχι ως κομματικός κομισάριος.

~ Η αμοιβή που καθορίστηκε για τον Νικολαΐδη φτάνει στα 5.500 μηνιαίως ευρώ. Η επιλογή του διευθυντή με μοναδικό κριτήριο τις κομματικές του περγαμηνές εξόργισε τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων στη διοικούσα επιτροπή Δημήτρη Γιακουμέλο, που ξιφούλκησε κατά της Θάλειας (αυτή εισηγήθηκε), την οποία κατηγόρησε ευθέως για την καθοδική τροχιά στην οποία κινείται ταχύτατα το τρίτο κανάλι.

~ Παρά την ψυχραιμία που επιδεικνύει η Θάλεια και τα όσα διατείνεται περί διαβεβαιώσεων ότι είναι ακλόνητη στη γενική διεύθυνση, πληροφορούμαι ότι οι… αρμόδιοι συνεχίζουν το ψάξιμο κάποιου καταλληλότερου. Μαθαίνω μάλιστα, πως οι αναζητήσεις έχουν εξαντλήσει τον κατάλογο των δημοσιογράφων χωρίς επιτυχία (κανένα μέλος της Ένωσης δεν κρίθηκε ικανό για να αντικαταστήσει τη Θάλεια;) και πλέον ψάχνουν… μάνατζερ.

~ Πήγε στο γραφείο του, μάζεψε τα προσωπικά του αντικείμενα, αποχαιρέτησε τους συνεργάτες -μέχρι πρόσφατα υφισταμένους του- και αποχώρησε από την ΕΤ3 ο πρώην -πλέον- διευθυντής ειδήσεων του καναλιού Βασίλης Κοντογουλίδης. Θα τον ακούμε καθημερινά από την συχνότητα του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM 100 στις 12 με 1 το μεσημέρι και θα τον βλέπουμε ως σχολιαστή στην εκπομπή του Άγγελου Κολοκοτρώνη στην TV 100. Καλή επιτυχία.

~ Ο βραβευμένος με νόμπελ οικονομολόγος Μωχάμετ Γιούνους, ο αποκαλούμενος τραπεζίτης των φτωχών, ήρθε στην Ελλάδα, αλλά δεν μίλησε σε εκδήλωση που θα οργανώνονταν από το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. (Είχε γράψει και η στήλη σχετικά). Άκουσα ότι η διάλεξή του δεν έγινε, επειδή κάποιοι από την Ένωση θύμωσαν επειδή ο ασιάτης νομπελίστας προγραμμάτισε, ερχόμενος στην Ελλάδα, να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη. Είναι δυνατόν;

~ Αθωώθηκε ο Σαράντης Πανταζής από το Α΄ Μονομελές Θεσσαλονίκης από την κατηγορία που του αποδόθηκε μετά από καταγγελία του προέδρου των οπαδών του Άρη (Σούπερ 3) Γιάννη Σαουρίδη. Η εφημερίδα «Αθλητική Μ-Θ» είχε αφήσει υπονοούμενα για το μαχαίρωμα οπαδού του ΠΑΟΚ έξω από πλωτό μπαρ της Θεσσαλονίκης το 2002. Ο Σαουρίδης στη μήνυση που είχε καταθέσει υποστήριζε ότι εξαιτίας του δημοσιεύματος οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν… πέτρες στον σύνδεσμό του και κατονόμασε ως υπεύθυνο τον Σ. Πανταζή, τον οποίο όμως το δικαστήριο αθώωσε.

~ Αναβαθμίσεις και υποβαθμίσεις, χαρές, γκρίνιες και παράπονα, για τις εσωτερικές μετακινήσεις δημοσιογράφων στην κρατική ραδιοτηλεόραση στο όνομα της ανασυγκρότησης εν όψει της νέας ραδιοτηλεοπτικής χρονιάς. Το μπαμ που ακούστηκε οφείλεται στην αναγκαστική μετακίνηση της έως πέρυσι παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων του καναλιού Κατερίνας Ρενιέρη στο ραδιόφωνο, που για άλλη μια φορά χρησιμοποιείται ως τόπος εξορίας. Θα αντιδράσει και πώς;

~ H CINEMANIA, η πετυχημένη εκπομπή του Νίκου Γουλιά της ΕΤ3 για τη μεγάλη οθόνη, επιστρέφει… δριμύτερη στη μικρή οθόνη από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, εισερχόμενη στον δέκατο χρόνο της τηλεοπτικής της ζωής. Συνεχίζοντας τη συνταγή των τελευταίων χρόνων, η CINEMANIA θα παρουσιάσει και φέτος στους τηλεθεατές μεγάλα θεματικά αφιερώματα, εμπνευσμένα από την κινηματογραφική αλλά και τη γενική επικαιρότητα. Τα γυρίσματα είναι πάντα εξωτερικά, σε χώρους που παραπέμπουν στο περιεχόμενο των αφιερωμάτων, ενώ στην κάμερα της εκπομπής μιλάνε σχετικοί με το θέμα φιλοξενούμενοι, αλλά και γνωστά πρόσωπα της δημόσιας ζωής.

Ο Θεσσαλονικιός


Σχολιάστε εδώ