Το ΔΗΚΚΙ δικαιώθηκε

Το ΔΗΚΚΙ, που συνεχίζει να δρα, να λειτουργεί και να αντιστέκεται, διπλά δικαιώθηκε στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007.

Πρώτη δικαίωση: Ο σκοπός της ίδρυσής του. Οι πολιτικές του αναλύσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, για το νεοφιλελεύθερο, νεοταξικό, σημιτικό ΠΑΣΟΚ λέγονται τώρα από τους πρωτοκλασάτους του ως αιτίες του καταποντισμού του στις εκλογές. Αλλά δυστυχώς μόνο ξύλινα λόγια. Συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Τούτο γιατί, αντί να αναζητήσουν πολιτικές για κυβερνητική πρόταση, που μόνο στη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και στο συμβόλαιο με τον λαό υπάρχουν, συνεχίζουν τις διαχειριστικές τακτικές. Αναζητούν -άκουσον άκουσον- πρόσωπο για πρόεδρο, που να μπορεί ν’ αντιπαρατεθεί στον Καραμανλή. Εκεί βρίσκονται ακόμη.
Δεύτερη δικαίωση: Το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Λέσβου δεν αυξήθηκε όπως σ’ άλλους νομούς. Γιατί συνέβη τούτο αναρωτιούνται οι τοπικές εφημερίδες. Ο λόγος είναι απλός. Δεν υπήρχε εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ νομού Λέσβου. Οι Συνασπιστές της Μυτιλήνης αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τη συμφωνία Συνασπισμού – ΔΗΚΚΙ. Συμφωνία για την οποία κάποιοι Συνασπιστές χαρακτήρισαν οπορτουνιστή τον κ. Αλαβάνο. Οι ΔΗΚΚΙτες του νομού Λέσβου τους τιμώρησαν. Το ίδιο έγινε και στον νομό Ιωαννίνων και αλλού.
Έτσι αντιδράσαμε, αφού μας κατάντησαν κομματικά και πολιτικά εξόριστους.

Είναι αναγκαίο να προβληματίσουν τα παραπάνω όλους του λεγόμενου ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού. Ιδιαίτερα αυτούς που θαρρούν ότι είναι ΠΑΣΟΚ με τούτο το ΠΑΣΟΚ, που είναι μια πλαστοπροσωπία του αρχικού και τίποτα άλλο.

Στρατής Ψαρράς, δικηγόρος
Μέλος της ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ
Πλωμάρι


Σχολιάστε εδώ