Τα στάδια για την αδειοδότηση

Διότι το σημείο κλειδί, για να προχωρήσει η μετάβαση προς την ψηφιακή τηλεόραση, είναι να κλείσουν αρκετοί σταθμοί ανά την Ελλάδα και να μετατραπούν ορισμένα κέντρα εκπομπής σε ψηφιακά. Στην Αττική κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμβεί στην Αίγινα. Τυπικά, με τον νόμο, οι ιδιωτικοί σταθμοί έχουν τη δυνατότητα να εκπέμψουν άμεσα και ψηφιακά, όμως κάτι τέτοιο είναι σχεδόν ανέφικτο, διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες συχνότητες. Το δεύτερο στάδιο είναι η ολοκλήρωση του σχετικού ελέγχου των φακέλων και το τρίτο είναι η χορήγηση των συχνοτήτων. Αν υποθέσουμε πως ως το τέλος του έτους θα γίνουν οι προκηρύξεις, τότε το ΕΣΡ έχει μπροστά του περίπου έναν χρόνο για τον έλεγχο των φακέλων των υποψηφίων και τη χορήγηση αδειών, οπότε αναπόφευκτα το 2010, πιθανόν λίγο πριν από τις επόμενες εκλογές, θα δίνονται άδειες και θα κλείνουν κανάλια στην επαρχία. Αυτό όμως είναι μόνο μια εκτίμηση για το μέλλον, που δεν είναι ανάγκη να επαληθευτεί.
Για τα «κομματικά ΜΜΕ» η πληροφορία που κατέγραψε το «Π» την περασμένη βδομάδα επιβεβαιώθηκε. Το ΕΣΡ, διά του προέδρου του Ι. Λασκαρίδη, έκρινε πως θα πρέπει ο 902 TV και το Τηλεάστυ να περάσουν από το συμβούλιο, διότι είναι ανώνυμες εταιρείες, ενώ δήλωσε πως πρέπει να γίνει ερμηνεία του νόμου. Άρα το μπαλάκι είναι στο υπουργείο και το ΕΣΡ.
Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο δηλώνει πως θα είναι έτοιμο στο τέλος του μήνα για την αδειοδότηση. Παράλληλα θα δώσει αναβολή για το ζήτημα της εγκατάστασης των κεραιών των τηλεοπτικών σταθμών, η προθεσμία της οποίας έληγε στις 5 Οκτωβρίου.


Σχολιάστε εδώ