Πώς θέλουν τον πρόεδρο οι «Έλληνες Σοσιαλιστές»

Εξειδικεύοντας συγκεκριμένα στον «πρόεδρο που χρειαζόμαστε», μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Το ζητούμενο της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπερβαίνει κατά πολύ την αξιολόγηση προσωπικών χαρακτηριστικών των υποψηφίων. Εμπεριέχει, πριν απʼ όλα ίσως, την αξιολόγηση των εναλλακτικών προτάσεών τους για την πολιτική και τη στρατηγική μας. Των απόψεών τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και του σοσιαλιστικού κινήματος ευρύτερα στην πατρίδα μας. Αυτά αξιώνει κατʼ αρχάς να ακούσει ο όποιος πολίτης προτίθεται να συμμετέχει στην ψηφοφορία. Για να κρίνει, να συγκρίνει και να αποφανθεί. Αλλιώς, ας μη γελιόμαστε, θα προτιμήσει να απέχει. Και γιʼ αυτό ακριβώς όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά. Τυπικά άψογα, αλλά όχι υπονομευμένα στην ουσία τους.

Πέρα από την πολιτική αξιολόγηση όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλό είναι να διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά:

– Να επιβεβαιώνει την ηγεμονία του, αποκεντρώνοντας αξιοκρατικά το έργο στα στελέχη και την οργάνωσή μας.

– Να εκτιμά τον συσχετισμό των δυνάμεων, χωρίς όμως να εγκαταλείπει την προσπάθεια να τους διαμορφώνει όλο και πιο ευνοϊκά για τις κοινωνικές τάξεις και στρώματα τα οποία εκπροσωπούμε.

– Να είναι ένας από εμάς. Όχι όμως οποιοσδήποτε από εμάς.

Εκτίμησή μας είναι ότι, εάν τα πράγματα πάρουν άλλη τροπή, η ψηφοφορία αντί για λύτρωση θα γίνει πρόσθετο πρόβλημα. Και η ευθύνη του καθενός από εμάς θα είναι βαρύτερη από το φορτίο που αντέχουμε να σηκώσουμε. Η προσωπική στάση μας οφείλει λοιπόν να διαπνέεται από ευθύνη, αλλά και να την εκπέμπει, ώστε η βάση μας να αναπνεύσει. Γι’ αυτό ας μην ξεχνούμε ούτε στιγμή ότι το Κίνημά μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, από την έκβαση της οποίας θα κριθούν πολλά για τη συνέχεια της παράταξής μας αλλά και το για μέλλον της χώρας».


Σχολιάστε εδώ