Περνάει στην… επίθεση το ΚΚΕ

Από τη μια να φανεί η ξεκάθαρη αντίθεση του ΚΚΕ στις αντιδραστικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και από την άλλη να οριοθετηθεί το κόμμα έναντι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ.

Στον Περισσό τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι το ΚΚΕ θα φανεί συνεπές με όσα έλεγε προεκλογικά, ότι δηλαδή θα βρίσκεται στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων και έτσι ήδη προετοιμάζονται για ευρύτατες κινητοποιήσεις με αιχμή τον προϋπολογισμό και το Ασφαλιστικό. Δίνοντας δείγμα γραφής, το ΚΚΕ ανακοίνωσε ήδη ότι όχι μόνο δεν θα πάρει μέρος στον διάλογο που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην περάσουν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές.

Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να πάρει μέρος στον διάλογο για το Ασφαλιστικό επιβεβαιώνει, λένε στελέχη του κόμματος, την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αλλάζει και εκ των πραγμάτων αποτελεί στήριγμα της συντηρητικής πολιτικής που ακολουθεί η ΝΔ. Το ΚΚΕ παρακολουθεί από απόσταση τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι, άσχετα από το πρόσωπο που τελικά θα αναδειχθεί στην προεδρία, η πολιτική του κόμματος αυτού δεν πρόκειται να αλλάξει. Ως εκ τούτου το ΚΚΕ θα συνεχίσει την κριτική και προς το ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε έκανε σε κάθε ευκαιρία προεκλογικά. Ήδη, η ίδια η Α. Παπαρήγα στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων επέκρινε το ΠΑΣΟΚ -αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ- ότι δεν αντιτίθενται επί της ουσίας στις κυβερνητικές εξαγγελίες. Αφορμή για αυτήν την κριτική ήταν η θέση των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ,

ΣΥΡΙΖΑ) ότι η κυβέρνηση δεν παρουσίασε προγραμματικές δηλώσεις, αλλά «έκθεση ιδεών». Κατά τον Περισσό μια τέτοια θέση λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει την πολιτική της, η οποία είναι ξεκάθαρα αντιλαϊκή και αυτό είναι φανερό από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών. Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι η αντίθεσή του στην κυβέρνηση θα είναι επί της ουσίας και δεν θα εξαντλείται σε θεαματικές ή σε φανταχτερές ενέργειες, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ (απουσία από την ορκωμοσία, χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού ως «νονού»).

Στο ΚΚΕ αναλύουν τα ποιοτικά στοιχεία του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος και σημειώνουν ότι το κόμμα σημείωσε πολύ καλά ποσοστά στα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους. Αυτούς τους νέους θέλει να διατηρήσει στη δύναμή του και σε αυτήν την κατεύθυνση θα αξιοποιηθεί ο γραμματέας της ΚΝΕ Γ. Πρωτούλης, ο οποίος εξελέγη βουλευτής στη Β΄ Αθήνας. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος του Περισσού προς τη νεολαία είναι ότι ο Γ. Πρωτούλης ήταν ο πρώτος βουλευτής του κόμματος που μίλησε στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων αμέσως μετά τη γραμματέα του κόμματος Α. Παπαρήγα. Σήμερα διοργανώνεται το 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με μεγάλη συναυλία αγαπημένων στη νεολαία τραγουδιστών. Το Φεστιβάλ θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για το ΚΚΕ να συναντηθεί με χιλιάδες νέους στο πρώτο ραντεβού μετά την εκλογική άνοδο του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα έσοδα του Φεστιβάλ θα δοθούν για την οικονομική στήριξη των νέων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.


Σχολιάστε εδώ