Πάλι ανταλλάγματα θα δώσουμε, Βαγγέλη, στα Σκόπια για να μας κάνουν το… χατίρι να μη χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία;

Προβλημάτισε και ανησύχησε έντονα η θέση που υποστήριξε σε ερώτηση για το Σκοπιανό ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με πρόσωπο» στο Alter, το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, όπου συμμετείχαν οι διευθυντές των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» Γιάννης Παπουτσάνης, «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» Γιάννης Βλαστάρης, «Έθνος» Γιώργος Χαρβαλιάς, «Αδέσμευτος Τύπος» Δημήτρης Ρίζος και ο Μάκης Κουρής από την εφημερίδα μας.

Συγκεκριμένα ο διεκδικών την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι πρέπει να δώσουμε αντάλλαγμα, για «να βρούμε τη λύση που θέλουμε», την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή πάλι νέες υποχωρήσεις…

Για να περάσει παντού το μήνυμα, ότι αν θέλετε να πάρετε οτιδήποτε από την Ελλάδα, ζητήστε τα πιο απίστευτα πράγματα…

Το σχετικό απόσπασμα από τη συζήτηση έχει ως εξής:

Βενιζέλος: Πρέπει να προσεγγίσουμε τα Σκόπια και να βρούμε τη λύση που θέλουμε δίνοντάς τους ως αντάλλαγμα την άμεση προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή όχι αρνητικά, δεν θα προβάλουμε..

Μάκης Κουρής: Ανταλλάγματα, και άλλα ανταλλάγματα, κύριε Βενιζέλο;

Βενιζέλος: Τι είπατε;

Δημοσιογράφος: Το έχουμε κάνει ήδη αυτό. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.

Μ. Κουρής: Μα τους τα έχουμε δώσει όλα.

Βενιζέλος: Δεν το έχουμε κάνει έτσι. Πιστεύω ότι αυτό στερεί πλήρως από επιχειρήματα την άλλη πλευρά. Πλήρως.

Μ. Κουρής: Μα τους τα έχουμε δώσει όλα, κύριε Βενιζέλο.

Βενιζέλος: Εν πάση περιπτώσει πιστεύω ότι εάν δώσουμε έμφαση και προσοχή στο ζήτημα αυτό και αν πάρουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε, λύση θα βρεθεί. Έχω μιλήσει, είχα την ευκαιρία ανεπίσημα και με τον κ. Νίμιτς και με άλλους εμπλεκόμενους. Έχω μια πολύ καλή εικόνα του θέματος. Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δυστυχώς το έβαλε κάτω από το χαλί, όπως και άλλα μεγάλα θέματα τα τελευταία τριάμισι χρόνια και τώρα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Και φυσικά από την άποψη αυτή η κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ επιεικής.


Σχολιάστε εδώ