Ο ΛΑΟΣ έχει δώσει εξετάσεις…

Τυγχάνω αναγνώστης αυτής της εφημερίδος εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κυριολεκτικά δεν υπάρχει Κυριακή που να μην την ξεκοκαλίζω, διότι θεωρώ ότι παρέχει ουσιαστική ενημέρωση στους αναγνώστες της για πολλά θέματα, που οι υπόλοιπες εφημερίδες αποσιωπούν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολύ συχνά από τις τηλεοπτικές μου εκπομπές προέβαλα θέματα από το «ΠΑΡΟΝ», ενώ και τώρα, ως βουλευτής πια, χρησιμοποίησα για μια από τις πρώτες ερωτήσεις μου στο Κοινοβούλιο παραπομπή από άρθρο αυτής της εφημερίδος, σε σχέση με την Μεικτή Επιτροπή Ελλήνων και Τούρκων για τα σχολικά μας βιβλία.

Παρακολουθώ λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον και τον διάλογο που προέκυψε μετά από σχετικό άρθρο του Γιώργου Καραμπελιά την προπερασμένη Κυριακή και τις απαντήσεις σʼ αυτό. Στο μέτρο λοιπόν που ο διάλογος αυτός εμπλέκει και τον ΛΑΟΣ θα ήθελα να λάβω μέρος.

Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία διαφόρων ανθρώπων μήπως ο ΛΑΟΣ αποτελεί ένα ακροδεξιό κόμμα το οποίο καπηλεύεται τις πατριωτικές ιδέες για να δημαγωγήσει. Θα μου επιτρέψετε να δηλώσω από την αρχή ότι όσο δόκιμες και θεμιτές και αν είναι αυτές οι ανησυχίες είναι τουλάχιστον υπερβολικές. Τόσα χρόνια ο ΛΑΟΣ έχει δώσει εξετάσεις. Ουδέποτε υποστηρίξαμε πράξεις είτε βίας είτε αντικοινοβουλευτικές, ώστε να δώσουμε σε κάποιον το δικαίωμα να μας χαρακτηρίζει ακροδεξιούς. Το μόνο επιχείρημα των αντιπάλων μας είναι η συμμετοχή στο κόμμα μας ανθρώπων που κατά το παρελθόν είχαν χαρακτηρισθεί είτε δικαίως είτε αδίκως ως ακροδεξιοί. Όμως κάθε κόμμα έχει αρχές, τις οποίες όσοι θέλουν να μπουν στο κόμμα οφείλουν να σέβονται. Όσοι λοιπόν αποτελούν σήμερα στελέχη του κόμματός μας σέβονται τις αρχές μας υποχρεωτικά. Εάν στις αρχές του ΛΑΟΣ βρείτε οτιδήποτε το ακροδεξιό, πείτε το και σε μας. Εάν το ζήτημα είναι απλώς θέμα εμπιστοσύνης, τότε θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι ζητούμε να μας κρίνετε αυστηρά, αλλά δίκαια, από τις πολιτικές μας θέσεις και πράξεις. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα σας εκπλήξουμε θετικά.

Όσοι λοιπόν ανησυχούν και ψάχνουν να δουν πώς θα δημιουργηθεί ένα γνήσιο πατριωτικό κόμμα, τους απαντώ ότι αδίκως ανησυχούν. Το κόμμα αυτό έχει ήδη δημιουργηθεί και ενάντια σε όλη τη λάσπη εκπροσωπείται στη Βουλή και είναι ανοιχτό, χωρίς επετηρίδα, για να φιλοξενήσει οποιονδήποτε Έλληνα ανησυχεί για τις αξίες και τις παραδόσεις μας, και λέγεται ΛΑΟΣ. Έχει αρχηγό τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που έδειξε ήδη τι αξίζει με την πρώτη του ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων ως πολιτικός αρχηγός.

Επειδή όμως στην εφημερίδα σας έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί και διάφορα προσωπικά σχόλια εναντίον μου, και σκοπίμως τα άφησα κατά την προεκλογική περίοδο αναπάντητα, οφείλω μια εξήγηση στους αναγνώστες σας.

Δηλώνω ευθέως, ευθαρσώς και κατηγορηματικά Χριστιανός Ορθόδοξος! Ευτυχώς, στην Ορθοδοξία μας ουδέποτε υπήρξαν δικαστήρια Πίστεως, όπως η Ιερά Εξέταση της Παπικής Εκκλησίας. Σε εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς αρκεί η Ομολογία της Πίστεώς μας. Κριτής όλων μας και των πιστών και των Φαρισαίων ο Κύριός μας και ουδείς άλλος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον αρνούμαι κατηγορηματικά να απαντήσω σε ανθρώπους που, εν είδει Ιεράς Εξετάσεως, ήθελαν να κρίνουν τις πράξεις μου. Ουδείς τους έδωσε αυτό το δικαίωμα και πάνω απ’ όλα τουλάχιστον όχι η Εκκλησία μας. Όσον αφορά εμένα και τον πόλεμο λάσπης που δέχθηκα για προφανείς πολιτικούς λόγους, μου αρκεί η ολόθερμη επιστολή συγχαρητηρίων του Μακαριωτάτου που, ακόμη και από το μακρινό Μαϊάμι και εν μέσω τόσων προβλημάτων υγείας, είχε την ευγενή καλοσύνη να ενδιαφερθεί για την ταπεινότητά μου. Τον ευχαριστώ δημοσίως και του υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ περισσότερο για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του.


Σχολιάστε εδώ