Ορθοπεταλιές από τον ΟΝΑ του Δήμου Αθηναίων!

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας επιστρέφει πιο ανανεωμένος και με πολλές εκπλήξεις!

Με σύνθημα «Ανοίγουμε τον δρόμο στο ποδήλατο – Προστατεύουμε το περιβάλλον», χιλιάδες Αθηναίοι αναμένεται να τρέξουν στον 17ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας, που διοργανώνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων.

Ο Ποδηλατικός Γύρος είναι το δεύτερο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, μετά τον Γύρο της Αθήνας που γίνεται στο πλαίσιο του μαζικού αθλητισμού για τους δημότες της πόλης. Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1987 και αποτελεί θεσμό για την πόλη, αφού προσελκύει κάθε φορά χιλιάδες φίλους του ποδηλάτου και στρέφει τα φώτα των ελληνικών και ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Για την πραγματοποίησή του συνεργάζονται φορείς της Πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς της πόλης, αλλά και της σύγχρονης κουλτούρας της.

Η εκκίνηση του φετινού Ποδηλατικού Γύρου έχει προγραμματιστεί να δοθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, στην πλατεία Κοτζιά στις 10:00 το πρωί, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

Όπως συνηθίζει ο ΟΝΑ σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του, υπάρχει μέριμνα και για τα άτομα με αναπηρία, που θα τρέξουν σε μια διαδρομή 700 μέτρων. Έτσι την ίδια ώρα (10:00 π.μ.) θα γίνει η εκκίνηση από την πλατεία Μοναστηρακίου για τα ΑμεΑ και ο τερματισμός επίσης στην Πλ. Κοτζιά.

Ο φετινός Ποδηλατικός Γύρος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Ο πρόεδρος του ΟΝΑ κ. Βασίλης Κικίλιας εξηγεί το σκεπτικό της αφιέρωσης: «Όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει ότι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης, όπως είναι η χρήση του ποδηλάτου, είναι επιτακτικοί για να βελτιώσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας από την αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου. Οι σοβαρές βλάβες που έχει υποστεί το περιβάλλον από τις τραγικές οικολογικές καταστροφές μας έχουν ευαισθητοποιήσει όλους, αναθεωρώντας τη στάση μας απέναντι σε αυτό».

Οι συμμετέχοντες λοιπόν θα έχουν την ευκαιρία να αγωνισθούν σε μια διαδρομή 7,2 χλμ. ενάντια στο άγχος της καθημερινότητας, προβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, στέλνοντας μήνυμα ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για τον Ποδηλατικό Γύρο δεν έχουν παρά να πληκτρολογήσουν στον υπολογιστή τους τη διεύθυνση www.ona.gr και www.cityofathens.gr.


Σχολιάστε εδώ