ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

Η είδηση Ρουσόπουλου είναι η έγκριση για την κατασκευή νέων ραδιομεγάρων της κρατικής τηλεόρασης. Μια υπόθεση που ξεκινάει από το 1998, όταν η τότε διοίκηση παρουσίασε για πρώτη φορά το σχέδιο κατασκευής νέου ραδιομεγάρου στον Άγιο Στέφανο. Οι αντιδράσεις στο κυβερνών τότε κόμμα του ΠΑΣΟΚ ήταν τεράστιες, καθώς εμπλέκονταν πολλά πρόσωπα και φορείς. Τώρα το σχέδιο επανέρχεται, αλλά χωρίς πολλές ανακοινώσεις. Στον Άγιο Στέφανο η ΕΡΤ έχει δικό της οικόπεδο, όπως και στην Περαία της Θεσσαλονίκης, όπου προβλέπεται η κατασκευή του δεύτερου ραδιομεγάρου. Λεπτομέρεια μεγάλης σημασίας είναι ότι ειδικά για την Περαία είχε εξαγγελθεί επίσημα η παραχώρηση του οικοπέδου για την κατασκευή πολυκατοικιών και πολυκαταστημάτων, ένα σχέδιο που είχε παγώσει την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης της ΝΔ. Η ΕΡΤ επανέρχεται στην πολιτική του real estate, θεωρώντας ότι αυτήν τη φορά δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις.

Στις εξαγγελίες Ρουσόπουλου ξεχωρίζει ακόμη η υπόθεση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, όπου κάνει σαφώς λόγο για τον ρόλο της θυγατρικής εταιρείας σε συνεργασία με ιδιώτες για την περίπτωση της κινητής τηλεόρασης, δηλαδή της mobile TV, αλλά και τις νέες προσλήψεις στη θυγατρική χωρίς τους όρους του Δημοσίου. Ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε στη Βουλή για 4 άξονες την επόμενη 4ετία.

Την εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας, με την υιοθέτηση αμφίδρομων υπηρεσιών μέσα από τα ψηφιακά προγράμματα της ΕΡΤ, την ανάπτυξη τηλεόρασης στο κινητό τηλέφωνο, την ανάπτυξη, «από κοινού με ιδιωτικούς φορείς, «πάρκων κεραιών».

Ο δεύτερος άξονας αφορά στην ολοκλήρωση της διοικητικής και οργανωτικής μεταρρύθμισης της ΕΡΤ: για την απελευθέρωση των διαδικασιών πρόσληψης στη θυγατρική Ψηφιακή ΕΡΤ, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προκλήσεις του νέου περιβάλλοντος, την προσαρμογή και επικαιροποίηση του ιδρυτικού νόμου της ΕΡΤ στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον εκσυγχρονισμό των δομών και των κανονισμών.

Τρίτος άξονας είναι η κτιριακή πολιτική με τα δύο νέα ραδιομέγαρα και η ψηφιοποίηση του προγράμματος και ο τέταρτος η περαιτέρω ενίσχυση του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος. Ειδική μνεία έκανε για την αναβάθμιση της ΕΤ-3 «ως σταθμού προβολής όλης της ελληνικής περιφέρειας» και της ERT WORLD, «που ενισχύεται με εξειδικευμένα προγράμματα για τους ομογενείς μας, με έμφαση στην ελληνική γλώσσα και την εκμάθησή της».

Ο υπουργός Επικρατείας, κάνοντας λόγο για επιτεύγματα, ανέφερε τη λειτουργία των τριών ψηφιακών καναλιών εδώ και ενάμισηχρόνο, τη λύση της πολυετούς ομηρίας 1.500 εργαζομένων που ήταν συμβασιούχοι, την εξυγίανση στους οικονομικούς δείκτες της ΕΡΤ, που στη λειτουργική χρήση της έχει αύξηση εσόδων και στην ενίσχυση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων.


Σχολιάστε εδώ