ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ

Η Έλλη Στάη θεωρεί ότι έχει υποβαθμισθεί και ότι η διοίκηση του σταθμού την έχει βάλει στο ψυγείο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται να ζητήσει χρηματική ικανοποίηση ως αποζημίωση της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί.

Από την πλευρά του το κανάλι ισχυρίζεται ότι υπάρχει από την Έλλη έγγραφη αποδοχή αλλαγής των όρων του αρχικού συμβολαίου και συγκεκριμένα παραίτηση, όπως λέγεται, από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και θα κάνει στο εξής μία εβδομαδιαία βραδινή εκπομπή.

Το αρχικό συμβόλαιο προβλέπει συνολικές αποδοχές για μία τηλεοπτική περίοδο ύψους 800.000 ευρώ, που μαζί με άλλα έξοδα και πριμ ανέρχονται στο 1.200.000 ευρώ (409.000.000 δρχ.). Αναλυτικά:

Οι πληροφορίες του «Π» αναφέρουν πως υπήρξε άγρια σύγκρουση μεταξύ Μιχάλη Γουλανδρή και Ηρακλή Φιδετζή, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο σταθμός την Έλλη Στάη. Ο εφοπλιστής φέρεται να είπε στον Η. Φιδετζή πως δεν τον δέχεται ως εκπρόσωπο του καναλιού και τον ρώτησε ποια συμφέροντα εκφράζει, ενώ του δήλωσε πως μόνο τον Δ. Κοντομηνά αποδέχεται και μ’ αυτόν θα συζητήσει. Σύμφωνα με την πλευρά της Έλλης Στάη, το συμβόλαιο αναφέρει πως η δημοσιογράφος είναι η κεντρική παρουσιάστρια που πλαισιώνεται από σχολιαστές, όπως ο Ν. Κακαουνάκης ή η Μ. Ζαχαρέα. Δεν πρόκειται δηλαδή περί ισότιμης σχέσης, κατά την ανάγνωση που κάνει η πλευρά της Στάη. Και καθώς πρόκειται για «ψυχρό πόλεμο», οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμες μέχρι και την επιστροφή Κοντομηνά εντός των επομένων 15 ημερών. Νομικός σύμβουλος της δημοσιογράφου είναι ο Χάρης Παμπούκης.

Η πλευρά του Alpha έχει το δικό της οπλοστάσιο. Την εξουσιοδότηση για τις διαπραγματεύσεις με την παρουσιάστρια έλαβε ο Β. Χιώτης, που διατηρεί φιλικές σχέσεις μαζί της. Ο Alpha λοιπόν επικαλείται προφορική συμφωνία με την Έλλη Στάη, η οποία οριστικοποιήθηκε προ ημερών. Με βάση αυτήν, το συμβόλαιο της δημοσιογράφου επεκτείνεται για δύο χρόνια για την παρουσίαση μίας εβδομαδιαίας εκπομπής, αφήνοντας στο παρελθόν το παλαιό συμβόλαιο για την παρουσίαση του δελτίου. Λέγεται, χωρίς να επιβεβαιώνεται, πως υπάρχει ενυπόγραφη δήλωση της Έλλης Στάη πως παραιτείται του αρχικού της συμβολαίου.

Βαρόμετρο πάντως για το κανάλι αποτελεί η παρουσία του Λάκη Λαζόπουλου, που δίνει τον πολιτικό τόνο, τα ποσοστά και αναδιαμορφώνει την εικόνα του καναλιού, το οποίο κινείται ανάλογα με τις κόντρες των στελεχών του. Η αντιπαράθεση Χουλιάρα – Σουβατζή είναι καθημερινή, και σε πολλά επίπεδα, ενώ πολύς κόσμος περιμένει την επιστροφή Κοντομηνά για την κατάθεση παραπόνων.


Σχολιάστε εδώ