«Μαγειρεύουν» 200 απολύσεις στον Σκαραμαγκά οι Γερμανοί!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Δραγασάκης και Παν. Λαφαζάνης ζητούν από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί στην σε ομόφωνη απόφαση του Δήμου Χαϊδαρίου κατά των ενεργειών και αποφάσεων της γερμανικής εταιρείας και να απαντήσει ποια μέτρα θα πάρει, ώστε να μη χαθούν 200 θέσεις εργασίας και να εγγυηθεί την αποτροπή απολύσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Σε δήλωσή του, εξάλλου, ο κ. Λαφαζάνης καταγγέλλει τα ακόλουθα:

«Με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης της ΝΔ σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια μια θεαματική και καταστροφική συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας και η παράδοσή της, με ιδιαίτερα χαριστικούς και σκανδαλώδεις όρους, σε ιδιωτικά εγχώρια και ξένα συμφέροντα. Ιδιαίτερα τραγική, χαριστική και σκανδαλώδης, όπως είχαμε καταγγείλει, υπήρξε η εκποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στη γερμανική Thyssen Kroup. Η Thyssen Kroup, αφού χρόνια τώρα αυθαιρετεί και καταστρατηγεί κατάφωρα δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της, έχει κατά απαράδεκτο τρόπο αποφασίσει να εγκαταλείψει ή να παραχωρήσει σε τρίτους το τμήμα του τροχαίου υλικού των ναυπηγείων, βάζοντας σε αμφισβήτηση την απασχόληση 200, περίπου, εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε με τον πλέον έντονο τρόπο αυτές τις κυνικές μεθοδεύσεις της Thyssen Kroup, με τις οποίες όχι μόνο κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο 200 εργαζόμενοι αλλά και ανοίγουν έναν ολισθηρό δρόμο για να απειληθούν οι θέσεις εργασίας και των υπολοίπων εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη των θέσεων απασχόλησης και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά».


Σχολιάστε εδώ