Κι άλλο χαστούκι…

Καπάκι ήρθε και ο κ. Σολάνα –ξέρετε εκείνος ο πριν από κάποια χρόνια ισπανός σοσιαλιστής, που μεταλλάχθηκε στον πιο πιστό υπηρέτη της Ουάσινγκτον και τώρα κάνει τον υπουργό Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης– για να μας πει ότι δεν του αρέσουν τα βέτο, στέλνοντάς μας έτσι μήνυμα ότι τα Σκόπια έχουν τη στήριξή του και φυσικά και της ΕΕ.

Ο κ. Σολάνα ξεχνά ότι άλλη είναι η δουλειά του. Η πολυδιαφημισμένη Κοινοτική Αλληλεγγύη πού είναι; Στις 25/4/2005 η Επιτροπή Γενικών Υποθέσεων αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτρέπει τις δύο πλευρές σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στα πλαίσια της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο κ. Σολάνα δεν έκανε τίποτε. Αντίθετα υπέθαλψε τις ορέξεις τους αντί να τους συνετίσει να μην είναι προκλητικοί και αδιάλλακτοι.

Αλλά καλά κάνει ο κ. Σολάνα, αφού η κυρία Ντόρα δεν απαίτησε να πάρει αμέσως πίσω τη δήλωσή του κατά της προβολής βέτο από την Ελλάδα. Έτσι μ’ αυτήν τη σιωπή σας, κυρία Μπακογιάννη, κανένας δεν θα μας υπολογίζει. Το ένα χαστούκι θα ακολουθεί το άλλο. Ο Καραμανλής ήδη πρέπει να ανησυχεί…


Σχολιάστε εδώ