Κάτω στον Πειραιά

Το δημοτικό συμβούλιο, όπως γράφαμε και την περασμένη Κυριακή, αποφάσισε τη λήψη δανείου από τον δήμο 18 εκατ. ευρώ και όχι 40, όπως ήταν η αρχική εισήγηση, προκειμένου να απαλλοτριωθούν τα οικόπεδα τα οποία έχει αγοράσει εδώ και 17 περίπου χρόνια ο Όμιλος Χαραγκιώνη.

Κατά τη συζήτηση του θέματος αποκαλύφθηκαν πολλά, τα οποία έγκαιρα είχε αναφέρει η στήλη, η οποία εδώ και δύο μήνες είχε αποκαλύψει ότι ο Π. Φασούλας ετοίμαζε «κίνηση-ματ» για τα οικόπεδα.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ομίλου Χαραγκιώνη, μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσει οριστικά τα οικόπεδα με την απαλλοτρίωση, έκανε στο δημοτικό συμβούλιο «προσφορά», λέγοντας ότι ο όμιλος είναι διατεθειμένος -αν βέβαια του επιτραπεί- να οικοδημήσει τα 20 από τα 45 στρέμματα, να… χαρίσει τα υπόλοιπα 25 στον δήμο και να τα διαμορφώσει ο ίδιος σε χώρους πρασίνου και αναψυχής χωρίς να βάλει ούτε ένα… ευρώ ο δήμος!

Η πρόταση βέβαια απερρίφθη, με το αιτιολογικό ότι είναι αδιανόητο να έρχεται ο κ. Χαραγκιώνης να κάνει προτάσεις στο παρά πέντε, τη στιγμή που με την προσφορά των 25 στρεμμάτων στον δήμο αποκαλύπτει πόσο τεράστια κέρδη θα του αποφέρουν τα υπόλοιπα στρέμματα εφόσον τσιμεντοποιηθούν!

Εμφανίσθηκε επίσης κι ένας «ατσαλάκωτος» εκπρόσωπος του ΙΑΣΩ που είπε ότι το μαιευτήριο έχει συμφωνήσει με τον Χαραγκιώνη να κτίσει στον χώρο αυτό νοσοκομείο!

Κι αυτή βέβαια η άποψη είχε την ίδια αντιμετώπιση από όλους τους συμβούλους και θα λέγαμε ότι ενίσχυσε την άποψή τους να ψηφίσουν το δάνειο. Μόνο η Σίσσυ Αλυγιζάκη της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι ως γυναίκα θα ήθελε ένα μαιευτήριο στον Πειραιά, ωστόσο στο τέλος ψήφισε υπέρ της λήψης του δανείου.

Κατά τη συζήτηση ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Δαβάκης, που μίλησε εκ μέρους της παράταξης, ζήτησε από τον δήμαρχο να δεσμευθεί πως όλα τα χρήματα του δανείου θα διατεθούν για την απαλλοτρίωση και δεν θα δοθεί κάποιο μέρος τους σε άλλους σκοπούς.
Ο δήμαρχος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και η μειοψηφία ψήφισε το δάνειο.

• Να σημειώσουμε ότι ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χ. Αγραπίδης δυσανασχέτησε (όπως αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντός του) με την ψήφιση του δανείου από τους συμβούλους του πρώην συνδυασμού του, αποκαλύπτοντας πως οι φήμες που κυκλοφορούσαν για επαφές του με τον Χαραγκιώνη για το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν έωλες!

Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να θυμηθούμε πως όταν ήταν ο δήμαρχος ο κ. Αγραπίδης είχε επιχειρήσει να «περάσει» το θέμα της τσιμεντοποίησης των οικοπέδων και το… ανοσιούργημα απετράπη την τελευταία στιγμή, αφού όλη η τότε αντιπολίτευση με πρόταση του Μ. Μπεντενιώτη είχε αποχωρήσει και 4 σύμβουλοι του Αγραπίδη (Βουτσινάς, Σιγαλάκος, Κυραγιάννης και…) δεν μπήκαν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Εκείνη τη νύχτα «γλίτωσαν» τα οικόπεδα την τσιμεντοποίηση και ήρθε στη συνέχεια ο Φασούλας να διώξει οριστικά τον εφιάλτη από την πόλη…
Αξιοποιώντας τις πρακτικές και τις ιδέες που είχαν διαμορφωθεί σ’ εκείνη -την αποφασιστική για το μέλλον των οικοπέδων- συνεδρίαση που δεν έγινε…

Κάπως έτσι γράφεται η ιστορία. Όταν δεν υπάρχουν διαπλοκές, δεσμεύσεις και δουλείες…

***

– Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει. Δεν είναι δυνατόν να σου χαρίζει ο άνθρωπος το μισό από το οικόπεδό του και μάλιστα το κομμάτι που «βλέπει» στον δρόμο και εσύ αργότερα, όταν τα… χαλάσατε, να κτίζεις βίλα και να μην αφήνεις να έχει πρόσβαση στον δρόμο το κομμάτι που κράτησε ο ίδιος! Όταν η υπόθεση συζητηθεί στα δικαστήρια (γιατί ήδη έχουν γίνει οι σχετικές ενέργειες) θα γελάσει κάθε πικραμένος και θα λυθούν οι απορίες ορισμένων που δεν έχουν καταλάβει ακόμη πως έπεσαν στα βράχια…


Σχολιάστε εδώ