ΘΕΣΣΑΛΟΝΙκιώτικα

>> Παράνομες χαρακτήρισε με απόφαση του το ΑΣΕΠ τις προσλήψεις προσωπικού με δίμηνη σχέση εργασίας στον Δήμο Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, καλώντας παράλληλα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να μη χορηγεί εγκρίσεις για πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις, επισημαίνοντας τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις που προβλέπονται για όσους παραβιάζουν τις διατάξεις των νόμων για την πρόσληψη προσωπικού. Έτσι τουλάχιστον μας είπε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Αγίου Παύλου Χρίστος Μάτης, μετά από προσφυγή του οποίου ασχολήθηκε το ΑΣΕΠ.

>> Τι πόνος είναι αυτός που έχει πιάσει τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη για την κ. Βούλα Πατουλίδου. Γνωρίζουμε ότι είναι ευγενικός με τις κυρίες, όπως ότι υπάρχει και η λεγόμενη ποντιακή αλληλεγγύη που είναι πολύ ισχυρή. Αλλά από εκεί που ήταν στα μαχαίρια στις περασμένες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, περάσαμε σʼ αυτές τις μεγάλες αγάπες.

>> Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνεργάτες μεγάλης κινηματογραφικής εταιρείας του Χόλιγουντ, που ανέλαβε να γυρίσει ταινία με θέμα την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, αναμένεται να επισκεφθούν τη γενέτειρα του κ. Χρυσοχοΐδη, το Νησί Ημαθίας, για να γυρίσουν σκηνές από τον τόπο όπου μεγάλωσε ο πρώην υπουργός Δημ. Τάξης.

Να υποθέσουμε ότι και ο Τζωρτζ Κλούνεϊ, που κατά πάσα πιθανότητα θα υποδυθεί τον κ. Χρυσοχοΐδη, θα επισκεφθεί το Νησί Ημαθίας;

>> Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κ. Γκιουλέκας παίρνει το αίμα του πίσω. Αναλαμβάνει υφυπουργός Τύπου, με αρμοδιότητα την κυβερνητική ενημέρωση.

>> Η ΝΔ Δράμας προβοκάρει τη ΝΔ Καβάλας. Οι μεν λένε στους δε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι τους «πήραν το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης».

Και επιπλέον ότι έχουν και τον κεντρικό δήμο του νομού, σε αντίθεση με αυτούς που τον «έχασαν» το 2006.

>> Στον ΣΥΝ κεντρικής Μακεδονίας τουλάχιστον τα πράγματα είναι ήρεμα ή φαίνονται πως είναι ήρεμα. Γιατί και εκεί υπάρχουν φωνές που δεν συμφωνούν απόλυτα με την κεντρική γραμμή. Είναι κάποια στελέχη που τάσσονται υπέρ του διαλόγου για ορισμένα θέματα και διαφωνούν με τη ρήση «θα μας βρείτε στους δρόμους». Αλλά δεν βγαίνουν μπροστά να το πουν. Μα τι φοβούνται; Ο κ. Αλαβάνος θα δείξει κατανόηση.


Σχολιάστε εδώ