Δείγμα θετικόν…

Προσιτή και «ανοικτή» προς τους δημοσιογράφους του εργατικού ρεπορτάζ εμφανίστηκε η κ. Σοφία Καλαντζάκου, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει υπουργικό θώκο στο κρίσιμο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, τόσο εξαιτίας της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων όσο και για την επιχειρούμενη (για άλλη μια φορά) αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Στο στάδιο της ενημέρωσης βρίσκεται ακόμη η κ. Καλαντζάκου, γι’ αυτό και δεν τέθηκαν συγκεκριμένες ερωτήσεις στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που συγκάλεσε με τους διαπιστευμένους στο υπουργείο συντάκτες. Πάντως, στη φιλική συζήτηση που έγινε, η κ. Καλαντζάκου ξεχώρισε ως πρωταρχικό μέλημά της την καταπολέμηση της ανεργίας και πολλές φορές εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την προστασία των εργαζόμενων μητέρων.

Για την επικείμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μας συστήματος η υφυπουργός ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα θα χειριστεί μόνος του ο υπουργός κ. Βασ. Μαγγίνας και ότι η ίδια θα επωμιστεί τις ευθύνες των οργανισμών που υπάγονται στο υπουργείο, των εργασιακών προβλημάτων και διαφορών κ.λπ., μνημονεύοντας τη θητεία του προκατόχου της, κ. Γερ. Γιακουμάτου. Σε αναμονή όλοι μας μέχρι να ξεκινήσει η ουσιαστική δραστηριότητα της κ. Καλαντζάκου.


Σχολιάστε εδώ