άλλα δημοτικά

>> Την αδυναμία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στον εμβολιασμό των αθίγγανων που ζουν σε καταυλισμούς στην περιοχή της νομαρχίας Αθηνών επισημαίνει σε ανακοίνωση-καταγγελία του ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός, με αφορμή τα κρούσματα φυματίωσης που εντοπίσθηκαν σε δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου όπου φοιτούν και παιδιά αθίγγανων, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Το υπουργείο Υγείας εγγράφως παραδέχεται ότι είναι αρμόδιο για τον εμβολιασμό των αθίγγανων στους καταυλισμούς, μέσω της υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το γεγονός ότι υπήρξαν κρούσματα φυματίωσης στο Χαλάνδρι σε αθίγγανους σημαίνει ότι αυτήν την αρμοδιότητά του το υπουργείο Υγείας δεν την ασκεί σωστά. Εμείς, ως νομαρχία Αθηνών, με αφορμή έναν άλλο καταυλισμό, στον Βοτανικό, είχαμε εκδηλώσει την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό, αλλά το υπουργείο Υγείας μας απέτρεψε. Ανέλαβε έτσι και την ευθύνη πλήρως. Η νομαρχία Αθηνών, που έχει τη διάθεση να ασχοληθεί, δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό. Στον κεντρικό τομέα, για παράδειγμα, διαθέτουμε μόνο δύο επισκέπτριες Υγείας. Πείτε μου πώς μπορεί να καλυφθεί με αυτό το προσωπικό 1 εκατομμύριο πληθυσμός;»

>> Αληθεύει ότι κάποιος κύριος που με την εταιρεία του είχε βοηθήσει προεκλογικά τον Γιώργο Πατούλη, προσελήφθη στον Δήμο Αμαρουσίου με μηνιαίο μισθό 8.000 ευρώ;
• Με σκοπό την ενίσχυση της Δημοτικής Δανειστικής Τράπεζας Αίματος, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, ο Δήμος Κορυδαλλού διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στα δημοτικά ιατρεία (Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα 5, τηλ. 210-4944492). Η διαδικασία της αιμοληψίας είναι εντελώς ακίνδυνη και από τη Δανειστική Τράπεζα Αίματος του Δήμου Κορυδαλλού μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες για κάθε προσωπική ή οικογενειακή τους ανάγκη, καθώς και τα παιδιά του δήμου που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

>> Ξαναχτύπησε στο Μαρούσι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μιχάλης Μπάρλας, ειδικός γραμματέας του δήμου. Αποφασίζει μόνος του -χωρίς να ενημερώνει ούτε τον δήμαρχο ούτε το δημοτικό συμβούλιο- για δυσμενείς μετακινήσεις υπαλλήλων που δεν ανήκουν στην αυλή του! Τα παράπονα πολλά, όπως πολλά είναι και τα δυσμενή σχόλια που ακούγονται για τον παραπάνω κύριο που, θα το ξαναπούμε για μια ακόμη φορά, νομίζει ότι ο δήμος είναι τσιφλίκι του παππού του. Δήμαρχε, πάρε μέτρα γρήγορα για τον κύριο αυτό, πριν σε εκθέσει ανεπανόρθωτα. Στο κάτω κάτω της γραφής έχει περίτρανα αποδειχθεί ότι δεν προσφέρει και τίποτα στον δήμο. Την πάρτη του κοιτάει μόνο -όπως έκανε πάντα (!) και τίποτα άλλο. Εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα… φάει πόρτα!

***

>> Πολύ σύντομα η Παιδική Θεατρική Σκηνή θα είναι πραγματικότητα για τον Πειραιά. Η ιδέα του διαμερισματικού συμβουλίου του Α΄ Διαμερίσματος και της προεδρίας της επιτροπής Παιδείας Μιλένας Φύκια παίρνει σάρκα και οστά μετά από πολλές προσπάθειες και διεκδικήσεις. Όπως μάθαμε, το τελευταίο πρόβλημα που απειλούσε να «κολλήσει» την υλοποίηση της ιδέας ήταν το οικονομικό, αλλά κι αυτό θα λυθεί με μικροχορηγίες ιδιωτών και, κυρίως, με τη χρηματοδότηση της ΔΕΠΕΠ, που δείχνει πώς ξέρει να στηρίζει τις ποιοτικές και σοβαρές προτάσεις που γίνονται. Ο Στ. Μπρατσώλης τα παίρνει τα μηνύματα και τα αξιοποιεί προς όφελος πάντα των δημοτών…

>> Έχει κάπου… 5 μήνες να πέσει έστω και μια σταγόνα βροχής στον Πειραιά και κάποιοι άρχισαν να… ανησυχούν για τις πλημμύρες που θα προκληθούν από τα φρεάτια που δεν έχουν καθαριστεί! Μόνο που ο καθαρισμός των φρεατίων δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου, αλλά του ΥΠΕΧΩΔΕ που συνήθως… ξεχνάει την υποχρέωσή του αυτή. Παρ’ όλο όμως που δεν είναι στην αρμοδιότητά του, ο δήμος έχει ξεκινήσει μια διαδικασία καθαρισμού των υπονόμων με δικό του προσωπικό. Αν στο μεταξύ και το ΥΠΕΧΩΔΕ καταλάβει πως έχει μια υποχρέωση στον Πειραιά και στείλει και δικούς του εργάτες, καλώς να ορίσουν!

>> Αν ο δήμαρχος Πειραιά έχει διαβάσει το βιβλίο του Ε. Λεμπέση «Επαναστατική μάζα», θα διαπιστώσει με ποιους είχε να κάνει και ποιοι τον περιτριγύριζαν στην αρχή της… καριέρας του στον δήμο και τώρα βέβαια του γύρισαν την πλάτη, όταν κατάλαβαν ότι τα «στεγανά» που είχαν στήσει γύρω του «έμπαζαν» από παντού! Αν δεν το έχει διαβάσει του προτείνουμε να ρίξει μια μόνο ματιά στο κεφάλαιο «Η αλληλεγγύη των βλακών». Εκεί θα τα δει όλα… Και θα καταλάβει ακόμα περισσότερα…

***

>> Επιχείρηση αποψίλωσης κατά μήκος της λεωφόρου Πάρνηθας, από τους Θρακομακεδόνες μέχρι το τελεφερίκ θα γίνει την προσεχή Κυριακή υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών και με τη συνεργασία του τοπικού ορειβατικού συλλόγου.

Στην επιχείρηση θα συμμετέχει προσωπικά ο δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης, οι αντιδήμαρχοι και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δήμος Αχαρνών θα διαθέσει την ανάλογη υλικοτεχνική υποστήριξη με ανοικτά οχήματα αποκομιδής των απορριμμάτων, σακούλες απορριμμάτων και γάντια για τους ενδιαφερόμενους εθελοντές.

>> Την ικανοποίησή τους για την καλή λειτουργία του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής που επισημαίνουν ότι όποτε χρειάζεται να απευθυνθούν για οποιοδήποτε θέμα τους (καταγγελία, ταυτότητα, απώλεια κ.λπ.) συναντούν ευγενική και σωστή συμπεριφορά και βέβαια εξυπηρετούνται άμεσα. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι λόγω των συχνών περιπολιών αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.

Σημειώνουμε τις επισημάνσεις αυτές των κατοίκων του Ζωγράφου μια και -ομολογουμένως- είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε καλά λόγια για την Αστυνομία.


Σχολιάστε εδώ