ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ…

Πρόκειται για επιλογές πολύ σημαντικές, που ανατρέπουν τις ως τώρα προβλέψεις και δίνουν νέα διάσταση στο εσωκομματικό παιχνίδι.

Και ναι μεν δεν είναι και τόσο νέο ότι τα νέα παιδιά, περίπου 10, που έκανε υπουργούς και υφυπουργούς, αποτελούν τη νέα ηγετική ομάδα πάνω στην οποία θα στηριχθεί η συνέχεια της παράταξης, συνταξιοδοτώντας βαριά ονόματα, που μέχρι πριν πάρουν το άσχημο τηλεφώνημα ούτε μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα έμεναν εκτός κυβέρνησης, όταν μάλιστα θεωρούνταν και αρκετά πετυχημένα.

Η μεγάλη κίνηση του Καραμανλή είναι, λένε εκείνοι που γνωρίζουν το πώς σκέπτεται ο πρωθυπουργός, η προαγωγή του Ευριπίδη Στυλιανίδη, που κανένας δεν μπόρεσε να την προβλέψει, παρότι ο νεαρός πολιτικός ως υφυπουργός Εξωτερικών τα πήγε πολύ καλά στο κρίσιμο πόστο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Διεθνούς Συνεργασίας.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, γέννημα θρέμμα του Καραμανλή και της ΝΔ -έχει χρηματίσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ- γνώστης των ιδιαιτεροτήτων της δυτ. Θράκης, αθόρυβος, εργατικός, θα είναι, λένε, ο ακραιφνής καραμανλικός που θα παίξει ρόλο όταν έρθει η ώρα της διαδοχής του Κ. Καραμανλή.

Η ανάθεση του κρίσιμου υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ανοικτά τόσα μέτωπα, με γνωστή την αναταραχή και τη σύγκρουση με όλους τους φορείς που πέρασε επί Γιαννάκου, αποτελεί την πρώτη καίρια δοκιμασία για τον Ευριπίδη…

Η Ντόρα αποκτά έναν ισχυρό αντίπαλο, τον μέχρι πρότινος υφιστάμενό της. Και φυσικά υπάρχουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γ. Αλογοσκούφης.

Ίσως πουν κάποιοι ότι βιαζόμαστε. Όχι. Απλώς γράφουμε αυτά που από αξιόπιστες πηγές αντλήσαμε…


Σχολιάστε εδώ