Συγκροτείται Πράσινος Πόλος

Σύμφωνα με όσα διαπιστώνονται από την απόφαση των Οικολόγων-Πράσινων σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχει μια τάση συμμετοχής στη διαμόρφωση ενός Πράσινου κόμματος, που εμφανίστηκε προεκλογικά, ενδυναμώθηκε μετεκλογικά και τώρα πλέον πολίτες από όλη την Ελλάδα ζητούν να πάρουν ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτήν.

Στην ίδια απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου διαπιστώνεται ότι η διαμόρφωση ενός αυτόνομου πράσινου πολιτικού πόλου είναι πλέον γεγονός και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα. Την επιλογή σημαντικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας (75.500 πολίτες), που ανέδειξε σε πρώτη μη κοινοβουλευτική δύναμη τους Οικολόγους Πράσινους, καθιερώνοντάς τους ως πολιτικό φορέα, κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει.

Δεν μας ενδιαφέρει, τονίζεται στην απόφαση, η ένταξή μας σε κομματικά σχέδια άλλων χώρων, προσβλέπουμε σε αλλαγές των κομματικών τειχών στο μέλλον, αλλά κυρίως επιδιώκουμε η δική μας αυτόνομη παρουσία και παρέμβαση να συμβάλει στην προώθηση νέων ιδεών, προτάσεων και λύσεων. Δεν ασκούμε μόνο κριτική, κάνουμε τομές, επιδιώκουμε λύσεις και αυτό που αποτελεί καθοριστικό στοιχείο για μας είναι η καθημερινή παρέμβασή μας σε τοπικό, εθνικό και θεματικό επίπεδο με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, με στόχο τη διαμόρφωση πλειοψηφιών σε επιμέρους θέματα.

Είναι μεγάλη ανάγκη οι αξίες και το πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων να αναπτυχθούν σε όλο τους το εύρος, διαμορφώνοντας μια συνολική εναλλακτική πολιτική πρόταση προς την ελληνική κοινωνία, που να συνδυάζει την περιβαλλοντική εγρήγορση με την κοινωνική αλληλεγγύη και την πραγματική ευημερία των πολιτών.


Σχολιάστε εδώ