Μονοσταυρία για να μη γίνονται νοθείες και παιχνίδια…

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί η πολυσταυρία και γενικά η πέραν της μονοσταυρίας δυνατότητα να βάζει ο εκλογέας κι άλλους σταυρούς. Ποια ανάγκη καλύπτει; Αντίθετα οδηγεί σε συναλλαγές, συμμαχίες και γενικά σε παιχνίδια δύο υποψηφίων εναντίον άλλων συνυποψηφίων τους, με στόχο να τους αποκλείσουν. Και φυσικά αυτές οι… τεχνικές οδηγούν σε καταστάσεις που κάθε άλλο παρά εκφράζουν τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Πέραν αυτών, μετά τις πρόσφατες εκλογές, είδαμε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου να προβάλλονται συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου σε ψηφοδέλτια οι σταυροί που είχαν μπει δεν συμφωνούσαν με τον αριθμό των ψήφων. Και είναι γνωστές οι περιπτώσεις υποψηφίων που έχασαν γιατί τους έκλεψαν σταυρούς. Μονοσταυρία λοιπόν για να σταματήσουν οι κουτοπονηριές.

• Τα… θύματα του εκλογικού νόμου Σκανδαλίδη, από πλευράς ΝΔ, πλησιάζουν τα 10! Ποια είναι; Η Έλενα Κουντουρά στην Α΄ Αθήνας, η Σοφία Βούλτεψη στη Β΄ Αθήνας, η Ζέτα Μακρή στη Μαγνησία, ο Δημ. Γαλαμάτης στη Β΄ Θεσσαλονίκης, ο Γ. Καλός στην Α΄ Πειραιά, ο Θόδ. Σκρέκας στα Τρίκαλα, ο Στέφανος Γκίκας στην Κέρκυρα. Κι όπως έμαθα, η Ρηγίλλης και το Μαξίμου τούς έχουν υποσχεθεί κάποιου είδους αποκατάσταση… με την ανάληψη κρατικού πόστου.

•Καλά, έψαχναν πολύ για να βρουν τον Μητσοτάκη και τον Σημίτη να παρουσιάσουν το βιβλίο του πρώην Προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη και μάλιστα στο «Σπίτι της Κύπρου»; Και οι τρεις ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν, που έτσι και δεν ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος Πρόεδρος θα είχε περάσει και θα ψάχναμε να βρούμε την Κύπρο και την Κυπριακή Δημοκρατία. Άραγε ποίου ήταν επιλογή οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, που ασφαλώς οι Κύπριοι που ψήφισαν κατά του Σχεδίου θα… φτύνουν στον κόρφο τους…

ΥΓ.: Κατά σύμπτωση και ο τρίτος παρουσιαστής, ο γνωστός καθηγητής Θ. Κουλουμπής, είναι της ίδιας ταυτότητας – Ανανιστής… που σημαίνει ότι κάποιοι (ποιοι άραγε;) τους διάλεξαν…


Σχολιάστε εδώ