Η Α΄ Πειραιά υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου

Η συγκέντρωση στήριξης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγινε με πρωτοβουλία του νομάρχη Γιάννη Μίχα, ο οποίος είχε μαζί του και τη συντριπτική πλειοψηφία των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ νομαρχιακών συμβούλων, αλλά και στελέχη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, τον πρώην υπουργό και νομάρχη Πειραιά Χρήστου Φωτίου και τον δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του Π. Φασούλα Δημήτρη Παρασκευόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης 210 στελέχη και μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν την ιδρυτική πράξη της Πειραϊκής Πρωτοβουλίας Στήριξης στον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής:

«Λύση δεν είναι η αλλαγή ηγεσίας, αλλά η χάραξη μιας νέας δημιουργικής πορείας με συλλογική απόφαση και ευθύνη όλων των μελών και στελεχών του Κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο που μπορεί να το οδηγήσει σε νέα πορεία, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στις 11 του Νοέμβρη ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου, και όλοι μαζί ενωμένοι και μάχιμοι βγαίνουμε μπροστά για μια πανίσχυρη αντιπολίτευση σήμερα, για μια κυβέρνηση όλων των πολιτών αύριο».

Μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν το κείμενο είναι οι πρώην υφυπουργοί Μαν. Μπεντενιώτης και Γρηγόρης Νιώτης, οι δήμαρχοι Δραπετσώνας Αλ. Χρυσός, Περάματος Γ. Γλύκας και Σαλαμίνας Σπ. Σοφράς, ο πρόεδρος του ΕΕ Πειραιά Γιώργος Μπενέτος, του ΒΕΠ Βαγγ. Τσίτουρας, του ΕΚΠ Π. Κυριακού, οι πρώην δήμαρχοι Δημ. Σαράφογλου και Γ. Χάσκας, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου Πειραιά Χρ. Αγγέλης, ο επικεφαλής της UNICEF Πειραιά Γιάννης Μαρωνίτης, οι αντινομάρχες Λ. Αλεξανδρίδης, Β. Βαλσαμάκης, Κ. Καρράς, Στ. Μαρκάτος, Π. Τριανταφύλλου και Γ. Τσιρίδης, ο γενικός γραμματέας της Νομαρχίας Μαν. Αντωνάκος, ο γενικός γραμματέας της Νομαρχίας Δυτ. Αττικής Ζαχ. Ζούπης, ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Α΄ Πειραιά Μιχ. Μαλτέζος, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο γνωστός δικηγόρος του Πειραιά Τάκης Δέγλερης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Γιάννης Θεολογίτης και άλλοι.

Στον Πειραιά «κατέβασε»τον Βενιζέλο ο Φασούλας

Δύο μέρες μετά την ογκώδη συγκέντρωση των Πειραιωτών οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ υπέρ του Γ. Παπανδρέου (δηλ. την Τετάρτη το μεσημέρι), ο δήμαρχος Παν. Φασούλας έκανε το τραπέζι στον Ευάγγελο Βενιζέλο στον Δουράμπεη. Στο γεύμα ήταν μόνο οι δύο τους και συζήτησαν τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ εν όψει της κρίσιμης σύσκεψης που θα γινόταν την επομένη στην Χ. Τρικούπη.

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα φιλικό και ο Βενιζέλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του τόσο για την πρόσκληση όσο και για τα εδέσματα…

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι πολλοί σύμβουλοι του Π. Φασούλα δεν συμφωνούν με αυτήν την τακτική του δημάρχου να συνδιαλέγεται φανερά υπέρ ενός υποψηφίου και υποστηρίζουν πως αν ο «ψηλός» δεν είχε εκδηλωθεί αμέσως μετά τις εκλογές υπέρ του εκ Θεσσαλονίκης υποψηφίου, δεν θα μετείχαν αυτοί στην πρωτοβουλία στήριξης του Γ. Παπανδρέου.

Επειδή όμως ο δήμαρχος εκδηλώθηκε θεώρησαν κι αυτοί σκόπιμο να «ανοίξουν τα χαρτιά» τους για να μη θεωρηθεί ότι ταυτίζονται με την επιλογή του Π. Φασούλα…

Οι σύμβουλοι του συνδυασμού του δημάρχου που εκφράστηκαν ανοικτά υπέρ του κ. Γ. Παπανδρέου είναι οι: Δημ. Γκερλές, Δημ. Βρόντος, Γιάννης Μπενέτος και βέβαια ο Δημ. Παρασκευόπουλος.

Ο Λεωνίδας Κούβαρης, για τον οποίο είχαμε γράψει στο παρελθόν ότι είχε εκφρασθεί υπέρ του Γ. Παπανδρέου, μας ενημέρωσε ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει με ποιον υποψήφιο θα ταχθεί.

Επίσης αδιευκρίνιστη είναι και η θέση του αντιδημάρχου Τάκη Αβραμίδη, ο οποίος όμως έχει κάνει δήλωση υπέρ της επικράτησης νηφαλιότητας, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα του κινήματος.

N. Π.


Σχολιάστε εδώ