Βουλευτής «έδωσε» στους Τούρκους επιχειρησιακά σχέδια του στρατού;

Κύριε Διευθυντά,

Στο άρθρο του «Ο πράκτορας και ο αρχιπράκτορας», της περασμένης Κυριακής, ο στρατηγός Δημήτριος Δήμου εξέθεσε την τραγική πραγματικότητα στην ελεγχόμενη από το τουρκικό προξενείο ελληνική (ακόμη) Θράκη, με αφετηρία τους διαπληκτισμούς μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σγουρίδη και του «δημοσιογράφου» κ. Αμντουλχαλίμ Ντεντέ από την Ξάνθη.

Αυτό που είδε και εσχολίασε ο κ. Δήμου ήταν η αναμετάδοση στο δελτίο του Alter αποσπάσματος της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», που παρουσίαζε μαγνητοσκόπηση ανθελληνικού πυρρίχιου από «τούρκους» υποψηφίους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τον «εκλεγμένο» μουφτή και τον δριμύτατο κατά των γκιαούρηδων κ. Ντεντέ.

Αυτό που δεν αναμετέδωσε ο κ. Χατζηνικολάου είναι μια φράση του κ. Ντεντέ σʼ αυτήν την εκπομπή που, ενώ θα έπρεπε να συγκλονίσει το πανελλήνιο, σκεπάσθηκε με υαλοβάμβακα. Το επεισόδιο έγινε ως εξής:

Μετά την προβολή της μαγνητοσκόπησης, όπου ακούστηκαν και άθλιες ύβρεις κατά των μητέρων Σγουρίδη και Κοντού, ο κ. Ντεντέ (τον οποίο αποκαλούσε «φίλο» ο κ. Τριανταφυλλόπουλος) παρενέβη τηλεφωνικώς για να δώσει «εξηγήσεις» σ’ ένα εξοργισμένο από το θέαμα ακροατήριο προσκεκλημένων της εκπομπής. Ο κ. Σγουρίδης τον αποκάλεσε «γνωστό πράκτορα του τουρκικού προξενείου», ο «φίλος» Ντεντέ τού ανταπέδωσε «εσύ είσαι αρχιπράκτορας». Και εκεί ακολούθησε η φράση του που, αν είναι πράγματι πράκτορας του προξενείου, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Μιλώντας για υποψηφίους βουλευτές που προσπαθούν να προσεταιρισθούν τα πιο ακραία στοιχεία (το είπε πιο βάναυσα, με δικά του λόγια) πρόσθεσε και το εξής:

«Έλληνας βουλευτής παρέδωσε τα επιχειρησιακά σχέδια του ελληνικού στρατού για την περίπτωση σύγκρουσης».

Αυτή η φράση-«βόμβα» -πολύ περιέργως- δεν προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ούτε στους προσκεκλημένους ούτε στον συνδαιτυμόνα της εκπομπής, ο οποίος δεν την άρπαξε από την ουρά για τις συνήθεις, επίμονες, ανακριτικές ερωτήσεις. Ο κ. Ντεντέ απλώς προσκλήθηκε στην επόμενη εκπομπή «Ζούγκλα»…

Όχι η Μοσάντ του Ισραήλ ή η ΜΙΤ της Τουρκίας, αλλά οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία, του Λιχτενστάιν περιλαμβανομένου, θα είχε επιληφθεί του αναπάντητου ερωτήματος από την επομένη.

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ο ισχυρισμός αυτός θα γινόταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, κορυφαίο θέμα στα ΜΜΕ και αντικείμενο ερώτησης, τουλάχιστον, στη Βουλή. Όχι εδώ. Στο Ελλαδέξ, κατά Χρήστο Γιανναρά. Εδώ, απλώς, ένας πράκτορας θα χάσει πιθανότατα τη δουλειά του.

Μ. Σ.


Σχολιάστε εδώ