Ένας πρόεδρος που ζητάει προτάσεις και λύνει προβλήματα

Τηρώντας όλους τους θεσμικούς τύπους και τις παραδόσεις με γρηγοράδα και αποφασιστικότητα έλυσε στο «άψε σβήσε» όσα προβλήματα προέκυψαν, καταφέρνοντας το ακατόρθωτο: να μην έχει δυσαρεστήσει κανέναν.

Ήδη από την επομένη της εκλογής του πήγε και συνάντησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, επικοινώνησε και με τους άλλους αρχηγούς, ενώ την Πέμπτη επισκέφθηκε στα γραφεία τους τους δύο προκατόχους του Άννα Μπενάκη – Ψαρούδα και Απ. Κακλαμάνη.

Κι αν αυτές τις κινήσεις του τις εντάξει κανείς στους τύπους, οι πρώτες μέρες του κ. Σιούφα στο γραφείο του Προέδρου είχαν και πολλή ουσία. Για παράδειγμα, οι νέοι βουλευτές εξυπηρετήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στα γραφειοκρατικά θέματα που συνοδεύουν τις δύσκολες πρώτες μέρες της προσαρμογής τους.

Ακόμα η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων οργανώθηκε με άψογο τρόπο, περιορίζοντας τους χρόνους και των υπουργών, ώστε να μη διαμαρτύρονται οι βουλευτές, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι τα πρώτα νομοσχέδια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου κατατέθηκαν Πέμπτη και όχι Παρασκευή απόγευμα, όπως ήταν η μόνιμη πρακτική της προηγούμενης περιόδου.

Επίσης, η πόρτα του γραφείου είναι ανοιχτή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Βουλής, τους οποίους δέχεται συνεχώς, βρήκαν όπως λένε έναν πολιτικό που, παρά τη μεγάλη του εμπειρία, ζητάει να του υποβάλλουν προτάσεις ο καθένας στον τομέα του για να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας.

Ε, δεν είναι και λίγα για το πρώτο δεκαήμερο. Και μακάρι, χωρίς να αμφιβάλλουμε, να συνεχίσει με την ίδια όρεξη.


Σχολιάστε εδώ