Μηνύσεις για το ομόλογο από την ΕΣΗΕΑ

Πρόκειται για τα στοιχεία που ζήτησε ο επικεφαλής της Αρχής Γ. Ζορμπάς από το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα η ΕΣΗΕΑ, όπως έκανε και η ΑΔΕΔΥ, θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την ταυτόχρονη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων όσων διαμεσολάβησαν στη διαδρομή του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ. Το νομικό τμήμα της Ένωσης θα συντάξει τις επόμενες ημέρες το περιεχόμενο της μήνυσης. Την ίδια ώρα η Ένωση, με επιστολή της προς τον υπουργό Απασχόλησης Β. Μαγγίνα, ζητάει να ματαιωθεί η συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης για την επιλογή προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ.

Στην επιστολή η Ένωση εκφράζει την έντονη διαφωνία «με τη διαδικασία επιλογής προέδρου ασφαλιστικών ταμείων, που επιβάλλεται με το άρθρο 36 του Ν. 3556/07» και ζητεί την άμεση αλλαγή του, επαναλαμβάνοντας ότι «θέση των δημοσιογραφικών σωματείων είναι η κατοχύρωση της αυτοδιοίκησης των Ταμείων και του ελέγχου των διοικήσεών τους από τους ασφαλισμένους».

Ζητάει «να ματαιωθεί» ο σχετικός διαγωνισμός «και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι κανείς εκ των υποψηφίων δεν είναι δημοσιογράφος, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή συνεργασία της διοίκησης του Ταμείου με την Ένωση» και «επιφυλάσσεται δε όπως καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαδικασία και τον τρόπο επιλογής του προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ».


Σχολιάστε εδώ