ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ του λαού η απόσυρση του βιβλίου

Πρόκειται για μεγάλη νίκη του λαού, δεδομένου ότι το 76% είχε ταχθεί υπέρ της απόσυρσης από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η διαστρέβλωση και η απόκρυψη ιστορικών γεγονότων, έστω και μύθων, στερώντας τις νέες γενιές από ιδεώδη που καλλιεργούν και πλάθουν την εθνική συνείδηση.

Δυστυχώς η πρώην υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Μαριέττα Γιαννάκου έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να αποτρέψει την απόσυρση του βιβλίου, που ήταν κοινό αίτημα. Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, και δεν επιτρέπουν την παραμικρή αμφισβήτηση, μας επιτρέπουν να πούμε ότι η κυρία Γιαννάκου συνειδητά, εσκεμμένα είπε ψέματα και παραπλάνησε ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αποκρύβοντάς του ότι το αρμόδιο τμήμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου αντέστη μέχρι τέλους στις αφόρητες πιέσεις που ασκούσε η κυρία υπουργός, η οποία είχε προσεταιριστεί τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Βλάχο (!), που ξέχασε το χρέος του και την αποστολή του ως καθηγητή-δασκάλου, και αρνήθηκε το Τμήμα να προσφέρει τη συναίνεσή του ότι έγιναν όλες οι διορθώσεις που πρότεινε η Ακαδημία Αθηνών και επομένως το βιβλίο δεν παραμένει στα σχολεία.

Και από τούτη τη στήλη θα πρέπει όλοι να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήριά μας προς τον αντιπρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Παπαγρηγορίου, που ως αρμόδιος έμεινε όρθιος, καθώς και σε όλους τους συνεργάτες του, που τον στήριξαν.

Τη χαριστική βολή στο έκτρωμα της κυρίας Ρεπούσης και των ποικιλώνυμων υποστηρικτών της -μέχρι και το Συγκρότημα Λαμπράκη στήριξε το άθλιο ιστορικό έκτρωμα- την έδωσε η Ακαδημία Αθηνών με το πόρισμά της όπου κατέγραψε 86 κραυγαλέα σημεία που προσβάλλουν την ιστορία μας και τα οποία θα έπρεπε να αλλάξουν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το βιβλίο αυτό είναι ανιστόρητο. Ευτυχώς το πόρισμα αυτό, χάρις σε τολμηρούς και θαρραλέους Ακαδημαϊκούς, έφθασε στα χέρια μας και το «ΠΑΡΟΝ» το αποκάλυψε, δίνοντας επιχειρήματα στους επικριτές του βιβλίου, και αναιρώντας κάθε εφεύρημα της συγγραφικής παρέας και των ομοϊδεατών της, ότι πίσω από τις αντιδράσεις βρίσκονται εθνικιστές, ρατσιστές και πολεμοκάπηλοι.

Και εδώ έφθασαν στο σημείο (τέτοιο ήταν το… μένος των… ανανεωτών της ιστορίας μας και των… φίλων τους να ξαναγράψουν τα σχολικά ιστορικά βιβλία για να απαλειφθούν δήθεν οι… φρικαλεότητες που τη σφαγή της Σμύρνης και τους διωγμούς να τους ονομάσουν… συνωστισμό!), που αμφισβητώντας την εγκυρότητα του πορίσματος, είπαν μέχρι ότι είναι ανύπαρκτο, ώσπου μετά από δύο εβδομάδες δημοσιεύσαμε και το επίσημο πόρισμα, οπότε όλοι κατάπιαν την γλώσσα τους…

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες και στην Ακαδημία Αθηνών, που κάποιοι την ήθελαν μόνο για τελετές και παρασημοφορήσεις και όχι για να παίρνει θέση στα προβλήματα που απασχολούν τον λαό και να έχει λόγο. Απέδειξε, με την ανάμειξή της στον έλεγχο του βιβλίου, ότι η Ακαδημία μας μπορεί να αλλάξει πολλά σε τούτη τη χώρα. Θυμίζουμε ότι η κυρία Ρεπούση και οι περί αυτήν θέλησαν να απαξιώσουν και την Ακαδημία μας, λέγοντας ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ενώ είχαν αρμοδιότητα η κυρία Ρεπούση και ο κ. Γιαννουλόπουλος…

Όμως στην απόσυρση του βιβλίου βοήθησαν όλοι. Από τους απλούς πολίτες, τις οικογένειες των παιδιών, τους καθηγητές και τους ιστορικούς που τόλμησαν και πήραν θέση απέναντι στο κατεστημένο, που δυστυχώς και σ’ αυτήν την ιστορία είχε τη στήριξη όλων των μεγαλοεφημερίδων, που όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το κλίμα και τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Αυτός ο ξεσηκωμός, κατά του βιβλίου, είναι σίγουρο ότι από δω και πέρα θα κάνει πιο προσεκτικούς τους συγγραφείς σχολικών βιβλίων αλλά και τους κριτές που τα αξιολογούν, ώστε να μην περνούν προθέσεις κάθε άλλο παρά αγνές είναι, που έχουν στόχο την αλλοίωση της εθνικής συνείδησης των παιδιών μας.


Σχολιάστε εδώ