«Είμαι σε καλά χέρια… Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας»…

Κι όπως μας εξήγησαν έλληνες γιατροί, μπορεί να υπήρξαν μοσχεύματα, που όμως να ήταν ταλαιπωρημένα από πλευράς κατάστασης υγείας του δότη και δεν «ταίριαζαν» – για να το πούμε απλά. Το μόσχευμα θα πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει λαμβάνοντας υπόψη τον καρκίνο του εντέρου που έχει ο Μακαριώτατος, την παχυσαρκία και το σάκχαρο και να μη δημιουργήσει προβλήματα.

Αυτή είναι η αλήθεια κι όχι αυτή που κάποιοι για λόγους τηλεθέασης επιχειρούν να καλλιεργήσουν κινδυνολογώντας, αφού και πάλι γιατροί διαβεβαιώνουν ότι ο χρόνος που μεσολαβεί για να αλλάξει στάδιο η αρρώστια, από την οποία έχει προσβληθεί ο κ. Χριστόδουλος, είναι μεγάλος… Ας μην ανησυχούν λοιπόν…

Κάθε στιγμή μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνο για το μεγάλο νέο. Αμέσως θα σημάνει ο συναγερμός στο χειρουργείο. Ο Αρχιεπίσκοπος εδώ και 20 μέρες είναι πρώτος στη λίστα – λογικά τα ευχάριστα νέα δεν μπορεί ν’ αργήσουν πολύ…
Παρά τον εκνευρισμό που προκαλεί αυτή η πολυήμερη αναμονή -ήδη συμπλήρωσε ενάμιση μήνα- ο Αρχιεπίσκοπος ασχολείται μ’ όλα και βασικά με την πορεία της ελληνικής Εκκλησίας, ενώ συχνά βγαίνει έξω και πάει στην ορθόδοξη εκκλησία, που έχει η εκεί ελληνική κοινότητα. Δέχεται κόσμο στο σπίτι όπου μένει, τηλεφωνεί στην Ελλάδα, γράφει, απαντά στις επιστολές που παίρνει από την Ελλάδα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ο Μακαριώτατος ζήτησε να μεταφέρουμε τις ευχές του και την αγάπη του. Και από αυτά που μας είπε βγαίνει ότι είναι δυνατός και αυτές τις ώρες:

«Είμαι πολύ καλά ψυχολογικά και σωματικά. Η αναμονή μ’ έχει κουράσει. Αλλά έτσι πρέπει να γίνει. Είμαι σε καλά χέρια. Μετά από έναν μήνα αναμονής είμαι πρώτος στη λίστα. Υπάρχει αισιοδοξία και πίστη στον Θεό. Σας ευχαριστώ όλους και σας αγαπώ. Θα γυρίσω»!

Να σημειωθεί ότι η βίλα στην οποία διαμένει ανήκει στον μεγάλο Έλληνα -Κεφαλονίτης κι αυτός- Χαράλαμπο Τζανετάτο, επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στον Παναμά, όπου έχει τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα και θεωρείται από τους μεγάλους οικονομικούς παράγοντες της χώρας.


Σχολιάστε εδώ