ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»

Γεγονός που εύλογα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η εφημερίδα θέλει να απαλλαγεί από μεγάλο αριθμό παλιών δημοσιογράφων του «Ελεύθερου Τύπου». Την περασμένη εβδομάδα εκλήθησαν οι δημοσιογράφοι Στέφανος Αναγνώστου και Άκης Χαραλαμπίδης, που εργάζονται σε δεύτερη δουλειά στο Δημόσιο, και ουσιαστικά τους είπαν ότι θα απολυθούν.

Όμως υπήρξε άμεση αντίδραση με πολύ έντονο πολιτικό παρασκήνιο και ενώ ανακοινώθηκε στον Α. Χαραλαμπίδη η απόλυσή του, πάγωσε η απόφαση για τον Στέφανο Αναγνώστου. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί σε συζήτηση τον διευθυντή της εφημερίδας Γ. Παπουτσάνη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Δεν αποκλείεται να συγκληθεί και νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων στον «Ελεύθερο Τύπο».

Στη «λίστα» των υπό απομάκρυνση συντακτών βρίσκονται ακόμη αρκετοί παλιοί και με το πρόσχημα της δεύτερης δουλειάς αναμένονται νέες απομακρύνσεις. Ήδη έχουν συμφωνήσει και αποχώρησαν χωρίς ένταση και καταγγελία η Λώρα Ιωάννου και ο Γιώργος Καραϊβάζ, που εργάζονταν και στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Την ίδια ώρα άρχισαν πάλι να ζητάνε από τους συντάκτες να πηγαίνουν στην εφημερίδα στις 10.00 και 11.00 το πρωί, να δημιουργούνται δηλαδή οι παλιές καταστάσεις με την τήρηση ωραρίου, που υπήρχαν επί διεύθυνσης Λάμπρου Σμαΐλη και είχαν προκαλέσει εκρήξεις. Το πρόβλημα γίνεται σοβαρότερο με τα νέα ήθη που θέλει να φέρει στην εφημερίδα η ιδιοκτησία. Καλούνται οι καινούργιοι δημοσιογράφοι να υπογράψουν νέες συμβάσεις και αν ισχύουν αυτά που φημολογούνται, ότι δεν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ εφημερίδας και Internet και ότι με τον μισθό της συλλογικής σύμβασης εργασίας ή και 500 ευρώ παραπάνω δεν ισχύει αμοιβή για ένθετα και κυριακάτικα, τότε προωθείται η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας της ΕΣΗΕΑ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα σχέδια τα προωθούν και τα εφαρμόζουν στελέχη-δημοσιογράφοι που είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών, θέμα για το οποίο θα πρέπει να παρέμβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Φαίνεται πως η ιδιοκτησία πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα στην εφημερίδα, προκαλώντας τριγμούς.


Σχολιάστε εδώ