Στροφή στους ενημερωτικούς σταθμούς λόγω των πυρκαγιών

Οι πυρκαγιές έφεραν ανακατατάξεις και στο ραδιόφωνο. Ο ΣΚΑΪ για την περίοδο 20/8 – 16/9, σύμφωνα με τη μέτρηση της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ, πέρασε στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας, με μέσο ποσοστό ακροατών 11,9% έναντι 10,2% τον Ιούλιο και συγκεκριμένα το διάστημα 9/7 – 5/8. Συνολικά όλοι οι ενημερωτικοί σταθμοί σημείωσαν αύξηση: ΑΝΤΕΝΝΑ (+0,3), ΝΕΤ (+0,6), ALPHA (+0,9) και Flash (0,6), σε αντίθεση με τους μουσικούς σταθμούς που σχεδόν υπέστησαν καθίζηση, καθώς η ανάγκη για διαρκή ενημέρωση των ακροατών κατά τη διάρκεια και μετά την καταστροφή ήταν μεγαλύτερη από τη διάθεση για ψυχαγωγία.

Ο ΣΚΑΪ, έπειτα από πολύ καιρό, σημείωσε σημαντική άνοδο. Η σχεδόν αυτόματη αντίδρασή του στις πυρκαγιές με την 24ωρη μετάδοση πληροφοριών και τον πολύωρο συντονισμό των δυνάμεων από τον Ά. Πορτοσάλτε και άλλους παραγωγούς έφερε αποτέλεσμα. Ενώ την περίοδο 14/5 – 10/6 είχε 9,8%, στα μέσα του Σεπτεμβρίου έχει πλέον 11,9%, ενώ η ανοδική πορεία του ξεκίνησε τον Ιούλιο λίγο μετά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, με 10,2%. Ο Λάμψη έχασε έδαφος στο 9,7%, ενώ ο Super Σπορ FM με άνοδο 0,2% διατηρήθηκε στην τρίτη θέση με 9,6%. Ο Ρυθμός πέρασε τέταρτος με 8,5%, αφού ο Kiss έχασε 1,1 μονάδα, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για τον Derti, ο οποίος κατρακύλησε από την τέταρτη θέση με 9,3% στην έκτη με 7,3%. Σταθερή η πορεία της ΕΡΑ ΣΠΟΡ στο 7,7%, χωρίς απώλειες. Την ένατη θέση, με 6,4% ο καθένας, μοιράζονται ο Red και ο Μελωδία, ενώ ο ΑΝΤΕΝΝΑ ανέβηκε μετά από καιρό στη δέκατη θέση, με 6%, μαζί με τον DJ.

Οι άλλοι ενημερωτικοί σταθμοί κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού. Η ΝΕΤ ανέβηκε στο 3,8%, ο Flash στο 3,7% και ο Alpha στο 3,6%. Το ερώτημα είναι πώς οι ενημερωτικοί σταθμοί θα διατηρήσουν την ίδια πορεία και δεν θα καταγράψουν το επόμενο διάστημα αντίστοιχα μεγάλες απώλειες. Για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, ξεκινούν τη ραδιοφωνική περίοδο έχοντας τόσο υψηλά ποσοστά. To MAD Radio ακολούθησε την πορεία των περισσοτέρων μουσικών σταθμών και για πρώτη φορά, μετά την έναρξη λειτουργίας του, σημείωσε απώλειες 0,7 μονάδων, έχοντας 2,5%.


Σχολιάστε εδώ