Πατρινά και… άλλα

«O λαός μίλησε»… που λέγανε και οι παλαιοί πολιτικοί. Πανελλαδικά δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Κυριαρχία Καραμανλή και Νέας Δημοκρατίας. Από την άλλη, εικόνα διάλυσης και διχασμού στο ΠΑΣΟΚ.

Στην Αχαΐα τώρα, υποχώρησαν τα ποσοστά τόσο της ΝΔ όσο και του
ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το 2004. Με μια διαφορά. Το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση και με προσδοκία εξουσίας. Αν λοιπόν δεν καταφέρνει τουλάχιστον να διατηρήσει τα ποσοστά του στο «κάστρο» του, τότε τι να πει κανείς…

Στο επίπεδο των βουλευτών, «σοκ και δέος» προκαλεί η μη εκλογή του Νίκου Νικολόπουλου και του Θ. Βασιλείου. Οι δύο πολιτικοί άνδρες έμειναν εκτός Βουλής την ώρα που περίμεναν να δρέψουν τους καρπούς της δεύτερης τετραετίας της ΝΔ. Μάλιστα ο Νίκος Νικολόπουλος προέβλεψε ότι θα γινόταν ο αχαιός πολιτικός με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική θητεία. Δυστυχώς, ο λαός είχε άλλη γνώμη.

Από την άλλη, την πρωτιά του πανηγυρίζει ο Μιχάλης Μπεκίρης και την πρώτη του εκλογή ο Νίκος Παπαδημάτος. Ο γιατρός τα κατάφερε την τρίτη φορά που κατέβηκε υποψήφιος (2000, 2004, 2007). «Άρωμα γυναίκας» δίνει στην αχαϊκή αντιπροσωπεία στο Κοινοβούλιο η νεοεκλεγείσα Νατάσα Ράγιου-Μετζελοπούλου.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, αναμενόμενη ήταν η πρωτιά του Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ με απόσταση ασφαλείας τον ακολουθούν ο Μιλτιάδης Βέρρας και ο Κώστας Σπηλιόπουλος. Εκτός η Μαρία Θωμά, μια και ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε αυτήν τη φορά την έδρα της Αχαΐας προς μεγάλη χαρά του Γιάννη Μαγκριώτη και θλίψη της Μαρίας.

Πάντως στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη καταλάβει τα χαρακώματα για την εσωκομματική αντιπαράθεση. Ο Απόστολος Κατσιφάρας έχει πάρει ήδη θέση υπέρ του Παπανδρέου, καθώς και τα περισσότερα στελέχη της Γεροκωστοπούλου. Αντιθέτως, ο Μιλτιάδης Βέρρας τάχθηκε στο πλευρό του Ευάγ. Βενιζέλου, οπότε προβλέπω δύσκολες μέρες γι’ αυτόν στην Πάτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αγώνας για τη διατήρηση του Γιώργου στην ηγεσία του Κινήματος ξεκινά από την Πάτρα και μετά το Ηράκλειο Κρήτης.

Τέλος, με διαφορά λίγων σταυρών εξελέγη ο Ν. Καραθανασόπουλος, υποψήφιος του ΚΚΕ, από τον «σύντροφό» του Κώστα Πελετίδη. Πολλοί σχολίασαν ότι η άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ έκανε τη «γραμμή» να κινδυνέψει.


Σχολιάστε εδώ