Εθνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό αρχίζει ο Μαγγίνας

Αν η ευθύνη για τον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο ανήκει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, το πρόβλημα «κλειδί» για τις όποιες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, δηλαδή η χρηματοδότησή του, ανήκει στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος θα έχει επίσης την οικονομική «εποπτεία» στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων – εφόσον η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρήσει τέτοιας εμβέλειας μεταρρυθμίσεις. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αλογοσκούφης προσδοκά εντός τριμήνου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπονοήσει έστω τις πηγές από τις οποίες θα αντλήσει τους αναγκαίους πόρους, ενώ επιβεβαιώνονται οι δεσμεύσεις πως θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα τρία «δεν», όπως προεκλογικά είχαν αυτά διατυπωθεί και μάλιστα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή. Δηλαδή δεν πρόκειται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δεν θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Και ακόμη, ότι οι παρεμβάσεις αφορούν «ακραίες» περιπτώσεις που δημιουργούν ανισότητες στη λειτουργία του συστήματος και σε βάρος άλλων ασφαλισμένων.

Η αποχώρηση Γιακουμάτου

Από τις λίγες φορές, που η στενοχώρια του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου ήταν πραγματική, αποχαιρετώντας τον τέως υφυπουργό Γερ. Γιακουμάτο. Ήταν ένας άνθρωπος που ξημεροβραδιαζόταν στο υπουργείο, που ανταποκρινόταν αμέσως (ασχέτως αποτελέσματος) όπου εμφανιζόταν πρόβλημα, είτε ήταν κλείσιμο επιχειρήσεων είτε απολύσεις είτε ακόμη προβλήματα στο ΙΚΑ με τις ουρές κ.λπ. Προσηνής προς όλους, με χιούμορ, αλλά και από τους «σκληρούς» με την παράταξή του. Και φεύγοντας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, όχι μόνο προς τον κ. Καραμανλή αλλά και όλους τους συνεργάτες του.

Για «ανάμεικτα συναισθήματα» μίλησε ο υπουργός Απασχόλησης κ. Βασ. Μαγγίνας. Και αυτό γιατί διακόπηκε η «άριστη συνεργασία με τον αγαπητό συνάδελφο Γερ. Γιακουμάτο». Από την άλλη πλευρά εξέφρασε τη χαρά του γιατί στο υπουργείο «έρχεται μια νέα πολιτικός με σημαντική κατάρτιση και συγκρότηση…».

Η νέα υφυπουργός κ. Σ. Καλαντζάκου, μόλις ανέλαβε τα νέα καθήκοντά της, δήλωσε δημοσίως πως στόχος της είναι να συνεργαστεί με όλους καθώς, όπως είπε, μαζί θα είναι όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν τον κάθε έλληνα πολίτη, τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε άνεργο.


Σχολιάστε εδώ