Πατρινά και… άλλα

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Χρυσανθακόπουλος θα είναι από εκείνους που θα βρεθούν στην πλέον δύσκολη θέση, ανεξάρτητα εάν εκλεγεί ή όχι.

Αλλά και το ΚΚΕ έχει προφανώς πρόβλημα, γιατί μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Κοσιώνη τίποτα δεν είναι ίδιο.
Ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος δεν διαθέτει ούτε το κύρος ούτε τη δημοτικότητα του γιατρού.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τον κ. Τσούκαλη, ο οποίος έχει ως φαίνεται ελπίδες να κάνει καλή εμφάνιση. Δεν είναι βέβαια πρωτεμφανιζόμενος και δεν έχει καταπλήξει τα πλήθη αλλά οι συσχετισμοί τού δίνουν κάποια ελπίδα αυτήν τη φορά.

Σημαντικό ρόλο στην πορεία του ΛΑΟΣ έχει παίξει ο γνωστός καθηγητής κ. Χρίστος Γούδης. Η ένταξη του οποίου στο ψηφοδέλτιο του Καρατζαφέρη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Αλλά, ανεξάρτητα από αυτό, ο κ. Γούδης είναι μια προσωπικότητα στον επιστημονικό χώρο.

Το ζήτημα όμως δεν είναι οι σημερινές εκλογές. Το θέμα είναι η διαφορά πού θα διαμορφωθεί ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα στην Αχαΐα. Την προηγούμενη φορά η διαφορά τους είχε κυμανθεί στο 7,5% περίπου. Εάν παραμείνει η ψαλίδα στα ίδια επίπεδα, ίσως να μην έχουμε αναταράξεις στο εσωτερικό των κομματικών μηχανισμών. Εάν κλείσει η ψαλίδα, κάτι το οποίο θα ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, τότε θα έχουμε συγκλονιστικές ανακατατάξεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.

Σε διαφορετική περίπτωση τη νύφη στο άλλο κόμμα θα την πληρώσουν πρωτίστως οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη και λιγότερο η ηγεσία της ΝΟΔΕ.


Σχολιάστε εδώ