ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ALPHA!

Οι αλλαγές ξεκίνησαν και αύριο εκτός απροόπτου ο πολιτικός συντάκτης Βασίλης Χιώτης- με ικανότητες στο ρεπορτάζ, αλλά χωρίς τηλεοπτικές γνώσεις- αναλαμβάνει την ηλεκτρική καρέκλα του γενικού διευθυντή ειδήσεων, ενώ τη θέση του Βασίλη Θωμόπουλου, δηλαδή του διευθυντή ειδήσεων, θα την αναλάβει πρόσωπο με τηλεοπτική εμπειρία. Η τοποθέτηση Χιώτη στη θέση αυτήν έχει μια ακόμη ερμηνεία, καθώς, εκτός από την επικοινωνία που διαθέτει με την κυβέρνηση, σημαίνει και τη δημιουργία διαύλου επικοινωνίας με τον ΔΟΛ και συγκεκριμένα με τον Σταύρο Ψυχάρη.
Αναλυτικά: Κανείς στο κανάλι δεν ξέρει αν η Έλλη Στάη θα είναι στην επόμενη ημέρα του Alpha. Κι αυτό γιατί όσο διαρκούσε η «εκεχειρία» δεν έγινε καμία προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ της μιας παρουσιάστριας και της άλλης. Έλλη Στάη και Μάρα Ζαχαρέα, όχι απλώς δεν μιλιούνται, αλλά και την περασμένη βδομάδα δεν έλειψαν οι εντάσεις, όπως λένε, με την «αρπαγή» προσκεκλημένου από το δελτίο στην εκπομπή της Έ. Στάη. Η τελευταία δηλώνει στο στενό της περιβάλλον ότι δεν ξέρει τι θα κάνει, αν δηλαδή θα παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων, αν θα έχει μόνο την ευθύνη της εκπομπής της ή αν θα φύγει. Είναι όμως ενδεικτικό των προθέσεών της το ότι έστειλε επιστολή διαμαρτυρόμενη στη δίοικηση του καναλιού γιατί δεν πήρε εκείνη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.
Τι θα κάνει η Ζαχαρέα
Η Μ. Ζαχαρέα έχει οργανώσει τις άμυνές της και όλο το προηγούμενο 15ήμερο παρουσίασε το δελτίο με τον δικό της τρόπο. Όμως δεν είναι βέβαιο αν θα μείνει κι εκείνη στο κανάλι ως το τέλος του Οκτωβρίου! Πάντως, την περασμένη Πέμπτη όλα παραλίγο να τιναχθούν στον αέρα, όχι κατά τη διάρκεια του δελτίου αλλά νωρίτερα, στη μαγνητοσκόπηση συνέντευξης της Λ. Κανέλλη με άλλους προσκεκλημένους και τον Νίκο Κακαουνάκη. Ο τελευταίος θύμισε, με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο, σταθμούς της πολιτικής καριέρας της υποψήφιας βουλευτή, με αφορμή παρέμβασή της, και λίγο έλειψε να πιαστούνε στα χέρια. Οι σκληρές κουβέντες κόπηκαν στο μοντάζ και απέμεινε μόνο μια ήπια εκδοχή του καβγά.
Οι σχέσεις ισορροπίας είναι κρίσιμες στο κανάλι. Κατ’ αρχάς ο Δ. Κοντομηνάς εξακολουθεί να απουσιάζει. Το μάνατζμεντ το έχει ολοφάνερα ο Ηρακλής Φιδετζής, ο οποίος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έκοψε κατά πολύ τους μισθούς των προσώπων που πρότεινε ο Γιώργος Χουλιάρας. Ενδεικτική είναι η περίπτωση γυναίκας παρουσιάστριας η οποία ζητούσε 18.000 ευρώ την ημέρα, όταν η εκπομπή της κόστιζε στο προηγούμενο κανάλι 13.000 ευρώ ημερησίως με πραγματικό κόστος όπως λέγεται 6.000-6.500 ευρώ. Ο ισχυρός άνδρας του Alpha φέρεται να είπε «να δεχθώ μια αύξηση 1.000 ευρώ για τη μετεγγραφή και να φτάσουμε στις 14.000 ευρώ, αλλά ως τις 18.000 ευρώ είναι μια διαφορά 4.000 ευρώ; Πώς δικαιολογείται;». Μάλιστα λέγεται πως ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης, εξαιτίας αυτών των παρεμβάσεων, στις αρχές Αυγούστου απείλησε με παραίτηση. Ταυτόχρονα, οι διαφορές μεταξύ του Γ. Χουλιάρα και του διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Σουβατζή, είναι μεγάλες.
Ευθύνες
Στη συνέχεια η ευθύνη των ειδήσεων ήταν διασκορπισμένη. Η αλήθεια είναι πως το δελτίο με τις «δύο κυρίες της ενημέρωσης» σχεδιάστηκε τον Ιούλιο στην Πάρο, όπου έκαναν τις διακοπές τους Γιώργος Χουλιάρας και Μάρα Ζαχαρέα. Την ευθύνη των χειρισμών, και συγκεκριμένα τις διαβουλεύσεις με την Έλλη Στάη, όπως και με άλλους αστέρες για τη μετακίνησή τους στον Alpha, την είχε ο γενικός διευθυντής του σταθμού, Γιώργος Χουλιάρας. Όχι πως η Έ. Στάη είναι άμοιρη ευθυνών. Ήξερε πού πήγαινε εξαρχής και κριτήριο στη μετακίνησή της φαίνεται να ήταν πως θεωρούσε ότι ήταν «νούμερο 3 στο Mega», κάτω από την Όλγα Τρέμη και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Η επιλογή του διευθυντή ειδήσεων, Βασίλη Θωμόπουλου, στον οποίο επιχειρείται να πέσουν οι ευθύνες για την άσχημη πορεία του δελτίου με τις δύο κυρίες της ενημέρωσης, έγινε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Έτσι, για να συνεννοηθούν οι δημοσιογράφοι με κάποιον για το στήσιμο του δελτίου έπρεπε να μιλήσουν με 3 ή 4 ανθρώπους, καθώς ο καθένας είχε μια άποψη που δεν την έθετε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Δηλαδή η υπονόμευση της υπονόμευσης!
Από τον πρωταθλητισμό της πρώτης περιόδου και την εποχή συμμαζέματος των Καλημέρη – Λάτσιου, η τέταρτη χρονιά του Δ. Κοντομηνά βρίσκει τον Alpha σε μια τρομακτική ρευστότητα. Το θερινό «πείραμα» με τις «δύο κυρίες της ενημέρωσης» απέδειξε πως υπάρχει τρομακτική διαφορά τηλεοπτικής εμπειρίας, χημείας και πολιτικής αντίληψης. Το χειρότερο για τη λειτουργία μιας τηλεοπτικής επιχείρησης είναι η διαπίστωση πως έχει κυλήσει ο μισός Σεπτέμβριος και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στην πραγματικότητα, για πολλά πρόσωπα στον Alpha είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά. Διότι οι δικαιολογίες στερεύουν, οπότε θα φανεί ποιοι ξέρουν από τηλεόραση, ποιοι είναι ινστρούκτορες-«μαθητευόμενοι μάγοι» και ποιοι είναι οι αληθινοί επαγγελματίες.


Σχολιάστε εδώ