Ανάστησε ο Γιώργος τον Σημίτη!

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, αυτή η κίνηση έχει προξενήσει από απογοήτευση έως και αγανάκτηση. Όχι μόνο στο λεγόμενο πατριωτικό ή «ανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ, αλλά -και αυτό έχει τη δική του, ιδιαίτερη σημασία…- σε όλο εκείνο το εσωκομματικό μπλοκ που συσπειρώθηκε πέριξ του νέου αρχηγού στις αρχές του 2004 με το κεντρικό σύνθημα «Γιώργο, άλλαξέ τα όλα». Όλοι αυτοί τώρα αισθάνονται προδομένοι. Και είναι χαρακτηριστικό ότι, ιδιαίτερα απ’ την Πέμπτη το βράδυ όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε την έμπνευση (!) να βγάλει μαζί του στην εξέδρα της κεντρικής συγκέντρωσης της Αθήνας τον τέως πρωθυπουργό, το κλίμα αγανάκτησης έχει μεταφερθεί στο εσωτερικό του κόμματος και έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν είναι δυνατό, υπογραμμίζουν οι αντιδρώντες, να ξαναφέρνει ο Γιώργος στο πολιτικό προσκήνιο, μπροστά στην απόγνωση και την ανασφάλειά του, αυτόν που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική συντριβή του 2004. Αυτόν που καταδίκασε τότε ο λαός με την ψήφο του.

Επισημαίνουν ότι αυτή ήταν μια νέα, μεγάλων διαστάσεων, γκάφα του Γιώργου και αναρωτιούνται αν… υπάρχει έστω ένας στο επιτελείο του που να διαθέτει στοιχειώδη κρίση και να προφυλάσσει τον αρχηγό απ’ τις απανωτές γκάφες που οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε απoσυσπείρωση ελάχιστα πριν από μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση!

Κάτι άλλο που επισημαίνεται είναι πως ο Γιώργος θα πρέπει να θεωρεί τον λαό αμνήμονα, αν πιστεύει ότι η… νεκρανάσταση Σημίτη θα τον ωφελήσει πολιτικά. Διώχνει κόσμο, δεν συσπειρώνει, υπογραμμίζουν. Εκτός αν αφελώς ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει πως ο λαός και ιδιαίτερα ο λαός του ΠΑΣΟΚ έχει λησμονήσει το έγκλημα του χρηματιστηρίου, την παράδοση Οτσαλάν, τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ από κίνημα πατριωτικό σε γιουσουφάκι της Ουάσινγκτον, τις διώξεις εναντίον κάθε στελέχους πιστού στον Ανδρέα και τόσα άλλα… Έτσι, τονίζουν, αν ο Γιώργος πίστευε πως με την πολιτική νεκρανάσταση Σημίτη θα… αύξαινε τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, «την πάτησε»!

Αν πάλι είχε ψευδαισθήσεις ότι θα συσπείρωνε κάποιους του «μεσαίου χώρου», πάλι πλανήθηκε. Διότι μόνο ένας ανόητος θα πίστευε ότι θα… συγκινούσε τα πλήθη αυτός που αποδοκιμάστηκε με τον πιο έντονο τρόπο πριν από μόλις τριάμισι χρόνια!

Τον εξέθεσε ο Σημίτης!

Εκεί όμως που η οργή για τη νέα έμπνευση-γκάφα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ξεχείλισε ήταν μετά το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» που έκανε ο τέως καταλληλότερος στον Γιώργο. Και μάλιστα ελάχιστες ώρες πριν… τον καλέσει να ανέβει στην εξέδρα της συγκέντρωσης της Αθήνας! Συγκεκριμένα, ήδη απ’ την Πέμπτη το πρωί πολύ στενός συνεργάτης του Σημίτη ενημέρωνε δημοσιογράφους ότι:

· Ο Σημίτης τηλεφώνησε στον Γιώργο και του είπε… «ευχαριστώ, δεν θα πάρω», δηλαδή του τόνισε ότι δεν θέλει καμία θέση, κανέναν ρόλο στην… κυβέρνηση που από αύριο θα σχηματίσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ! Κι αυτό σαν απάντηση-προσβολή στα όσα ο Γιώργος είχε πει, ότι δηλαδή αν σχηματίσει κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τον Σημίτη σε κάποιον ρόλο, θεσμικό ή άλλο!

Μεγαλύτερος διασυρμός του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ελάχιστες ημέρες προ των εκλογών δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Κι όμως, ο Γιώργος καμώθηκε ότι… έβρεχε και το βράδυ τον «σήκωσε» στην εξέδρα του Πεδίου του Άρεως! Ούτε θα μπορούσε να υπάρξει θλιβερότερο θέαμα, να τσακώνονται σαν «Κατίνες» ο νυν κι ο τέως ηγέτης ενός ένδοξου Κινήματος, ελάχιστες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης

Βεβαίως, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, ας πούμε, μεταξύ Καραμανλή και Μητσοτάκη, να άδειαζε τόσο… μεγαλοπρεπώς ο επίτιμος τον Καραμανλή, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ θα οργίαζαν, θα φώναζαν για μεγάλη κρίση στη ΝΔ, θα γίνονταν… ντουντούκες και θα κάνανε εκπομπές και «παράθυρα» ως τις εκλογές. Τώρα… κάνανε τις πάπιες! Μούγγα! Διαπλεκόμενη μούγγα!

Του τον επέβαλε ο Λαμπράκης!

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «Π» επιμένουν ότι αυτήν την ιδιότυπη πολιτική νεκρανάσταση Σημίτη την επέβαλε στον Γιώργο το συγκρότημα Λαμπράκη, που δείχνει ότι όχι μόνο διεκδικεί και διατηρεί κεντρικό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά διεκδικεί επίσης κεντρικό ρόλο και στις μετεκλογικές εξελίξεις στη Χαρ. Τρικούπη, ιδιαίτερα -φυσικά- σε περίπτωση ήττας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το θέμα ξεκίνησε απ’ «ΤΟ ΒΗΜΑ». Κι ο Γιώργος εκών-άκων υπάκουσε μπροστά στον τρόμο που τον διακατέχει για την περίπτωση ήττας. Μόνο που το έκανε με τον… κλασικό άτεχνο τρόπο, με αποτέλεσμα να καταλήξει αυτό το εγχείρημα σε μια ακόμα γκάφα-στραπατσάρισμα!

Τι θα κάνει ο Σημίτης σε περίπτωση ήττας…

Επίσης το ίδιο συγκρότημα λέγεται πως επέβαλε στον Γιώργο και την επανάκαμψη Λαλιώτη.

Βέβαια, αυτό το ιδιόμορφο come back Σημίτη φόρτωσε τον Γιώργο και με έναν άλλο μπελά. Δηλαδή νομιμοποίησε τον Σημίτη, προκειμένου να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις σε περίπτωση ήττας.

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αν απόψε οι κάλπες δεν αναδείξουν νικητή το ΠΑΣΟΚ, τότε ο Σημίτης σε μια πρώτη κίνηση παρουσίας του και μάλιστα καταλυτικής θα δηλώσει ότι:

– Εγγυάται την ενότητα και συνέχεια του ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή θα επιχειρήσει να πάρει πάνω του τις εξελίξεις, με ό,τι αυτό σημαίνει. Και μπορεί να σημαίνει πολλά. Απ’ το να είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι να οδηγηθεί το Κίνημα σε συνέδριο διαδοχής, μέχρι να είναι αυτός που θα οργανώσει ένα τέτοιο συνέδριο. Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τονίζουν και κάτι άλλο, εξαιρετικά ενδιαφέρον:

-Ότι σε περίπτωση ήττας ο Κ. Σημίτης θα εγγυηθεί και κάτι άλλο, τη συμμαχία δηλαδή Βενιζέλου – Άννας Διαμαντοπούλου, υπό τον Βενιζέλο, για τη διαδοχή!

Επαναλαμβάνουμε, σε κάθε περίπτωση ο τέως νομιμοποιήθηκε. Με ό,τι αυτό σημαίνει…


Σχολιάστε εδώ