Ο Μπους στον τόπο του εγκλήματος

Την ημέρα που έφθανε στη Βαγδάτη ο Μπους, από τα νότια του Ιράκ, τη Βασόρα, έφευγαν οι 500 Βρετανοί. Η αποχώρησή τους από το Ιράκ, νύχτα μάλιστα και εν μέσω συνεχών ριπών που έριχναν οι Σιίτες γιορτάζοντας την επιτυχία τους, δυναμώνει τις φωνές που ζητούν να πράξουν το ίδιο και μάλιστα άμεσα και οι Αμερικανοί, καθώς κάθε μέρα που περνάει γίνεται ηλίου φαεινότερο ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης στο Ιράκ. Φθάνοντας εκεί ο Μπους, συνοδευόμενος από την Κοντολίζα Ράις υποβάθμισε την αποχώρηση των Άγγλων και τα μηνύματα που εξέπεμπε.

Οι ζοφερές προοπτικές των δυνάμεων κατοχής πρόκειται να αποτυπωθούν, σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα, στην έκθεση για το Ιράκ που θα παραδώσουν αύριο στο Κογκρέσο ο αμερικανός στρατηγός Πετρέους και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Η έκθεση αναμένεται εδώ και καιρό, καθώς τα στοιχεία της θα αξιοποιηθούν από τους Δημοκρατικούς για να ζητήσουν αναθεώρηση της γραμμής του Μπους και προσδιορισμό χρονοδιαγράμματος αποχώρησης. Πηγαίνοντας ο Μπους στο Ιράκ, και μάλιστα στην επαρχία Ανμπάρ, που είναι λίκνο της αντίστασης, αυτό που επιδίωκε ήταν να τονώσει το ηθικό των Αμερικανών και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που υπάρχουν. Εις μάτην προφανώς…


Σχολιάστε εδώ