Η ΝΔ κέρδισε τον χώρο, για πραξικόπημα μιλάει το ΠΑΣΟΚ

Αρχικά το ΠΑΣΟΚ φάνηκε πως κερδίζει τον χώρο, καθώς το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία πως θα έπρεπε να δοθεί σ’ αυτό. Όμως τα αντανακλαστικά του προέδρου της ΝΕ της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά Τάκη Μάλαγα λειτούργησαν άμεσα και με την πολύτιμη συμβολή και τις νομικές γνώσεις του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας και διοικητή του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών, Γιώργου Δαβάκη, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης του ΔΣ και πέτυχε να την ακυρώσει! Έτσι στον χώρο στήθηκε από το πρωί του Σαββάτου το εκλογικό κέντρο της ΝΔ.

Η αντίδραση του δήμου ήταν άμεση. Όχι τόσο για το εκλογικό κέντρο, αφού οι εκλογές θα προλάβουν κάθε ενέργεια και απόφαση, αλλά για να υπερασπιστεί τη νομιμότητα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι έκανε αίτηση ακύρωσης της απόφασης του περιφερειάρχη, εκτός των άλλων και για πολιτικούς λόγους, για να δείξει δηλαδή ότι ο περιφερειάρχης ενήργησε ως όργανο της ΝΔ και όχι ως θεσμικός παράγων, ενεργώντας όπως ο Άρειος Πάγος που «έκοψε» τη Φώφη Γεννηματά από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Ως λόγους της ακύρωσης ο δήμος αναφέρει ότι κακώς ερμηνεύτηκε η παράγραφος 3 της 46693 απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και το γεγονός ότι ο ίδιος ο περιφερειάρχης αρχικά είχε δεχτεί την απόφαση του ΔΣ, αλλά κατόπιν την ακύρωσε, μετά την προσφυγή που έκανε η αντιπολίτευση του δήμου. Αφού η απόφαση ήταν παράνομη, γιατί ο περιφερειάρχης δεν την ακύρωσε από την αρχή; Ένας άλλος λόγος που επικαλείται ο δήμος είναι το ότι δεν κλήθηκε από την Περιφέρεια να εκφράσει τις απόψεις του.

Ακριβώς λόγω της σημασίας που έχει το θέμα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας όρισε να εκδικαστεί από την Ολομέλεια στις 21 Σεπτεμβρίου! Νομικοί κύκλοι μάλιστα τόνιζαν ότι ίσως είναι η πρώτη φορά που συζητάει η Ολομέλεια τέτοιου είδους θέμα.

Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος που δεν έλαβε υπόψη της η Περιφέρεια. Η απόφαση του ΔΣ ανέφερε σε ειδικό παράρτημα και την κατανομή των χώρων στα διαφημιστικά πλαίσια του δήμου για την έντυπη διαφήμιση των κομμάτων. Από τη στιγμή που ακυρώθηκε η απόφαση συνολικά και όχι «μερικώς», η διαφημιστική προβολή των κομμάτων στα διαφημιστικά πλαίσια είναι… στον αέρα! Δηλαδή ο δήμος δεν πρέπει να παραχωρήσει κανένα πλαίσιο σε πολιτικό κόμμα! Τι θα κάνουν όμως τα κόμματα; Δεν θα διαμαρτυρηθούν για… φίμωσή τους; Τι θα κάνει τώρα ο περιφερειάρχης; Θα… τροποποιήσει για τρίτη φορά την ίδια απόφαση;

Τώρα είναι που θα πρέπει να… κάψει τη γραβάτα του ο κ. Μανιάτης.

// Η επιτροπή του άρθρου 28 του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη, επέτρεψε στον δήμο να προχωρήσει στις προσλήψεις του προσωπικού που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των οποίων η λειτουργία αρχίζει την Τρίτη, δηλαδή πριν από τις εκλογές.

Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη την περασμένη εβδομάδα, ο δήμος είχε ζητήσει να γίνουν κατ’ εξαίρεση οι προσλήψεις αυτές, γιατί αφορούσαν ειδικές περιπτώσεις, παρ’ όλο που σε προεκλογική περίοδο απαγορεύονται οι διορισμοί.

Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τον δήμο και δείχνει ότι κάποιοι στον έβδομο όροφο αντιλαμβάνονται έγκαιρα μερικά πράγματα και δεν… καίνε κάρβουνο όπως ορισμένοι άλλοι. Πάλι καλά…

// Σύσκεψη με τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά είχε προχθές υψηλόβαθμη αντιπροσωπία του δήμου. Θέμα ήταν η απομάκρυνση των οχημάτων της Αστυνομίας από την οδό Αγ. Κωνσταντίνου.

Όντως το θέαμα στον κεντρικότερο δρόμο του Πειραιά είναι απαράδεκτο. Όλο το οδόστρωμα το έχουν καταλάβει οχήματα της Αστυνομίας σε σημείο που να θυμίζει… χώρο εκτελωνισμού οχημάτων! Ευτυχώς ο δήμαρχος λειτούργησε σωστά στο συγκεκριμένο θέμα και έδωσε εντολή να βρεθεί φόρμουλα ώστε να αδειάσει ο δρόμος και να διαμορφωθεί σε πλατεία για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι ν’ αρχίσουν τα έργα για το μετρό.

Ο δήμος προτείνει να παραχωρήσει κάποιες θέσεις πάρκινγκ δωρεάν στην Αστυνομία στο γκαράζ της 34ου Συντάγματος και κάποιες άλλες να τις μισθώσει η Αστυνομία.

Εμείς θα λέγαμε να πιεστεί η εταιρεία που διαχειρίζεται τα γκαράζ να παραχωρήσει και εκείνη κάποιες θέσεις στην Αστυνομία, γιατί διαφορετικά θα φανεί ότι ο δήμος εξασφαλίζει… πελατεία για το γκαράζ! Ούτως ή άλλως όμως, πρόκειται για θετική ενέργεια που σίγουρα θα την επιδοκιμάσει το σύνολο των κατοίκων της πόλης.

// Επίσκεψη στο Δημαρχείο έκανε την περασμένη Πέμπτη ο Μανώλης Μπεντενιώτης. Όλοι τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και συγκίνηση, γιατί ο Μανώλης έχει γράψει τη δική του ιστορία στους χώρους αυτούς την περασμένη τετραετία, όταν προετοίμαζε το έδαφος για να κυριαρχήσει ο Φασούλας, αποδομώντας τον Αγραπίδη. Όλα αυτά τα θυμούνται οι εργαζόμενοι γι’ αυτό και δίκαια του δήλωσαν την πλήρη και αμέριστη στήριξή τους.

// Τα κτίρια γύρω από την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου έχουν… γεμίσει πανό των υποψηφίων. Στο κτίριο στη γωνία Κερατσινίου και Γεωργίου του Α΄ δεσπόζει το πανό του Β. Μιχαλολιάκου. Στο κτίριο δίπλα από την εκκλησία είναι το πανό του Γ. Καλού. Απέναντι δεξιά το πανό του Σωτήρη Τζούμα και πίσω του, στο γραφείο του Μαντούβαλου, το πανό του Κυριάκου Μανωλάκου. Να θυμίσουμε ότι ο Μαντούβαλος στηρίζει Μανωλάκο και γι’ αυτό ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο έχει σταθερά ανοδική πορεία. Πολύ καλά πάει και ο Τάκης Μελάς που στηρίζεται από τον Χ. Αγραπίδη.

Πολύ δυνατά έχει «μπει» στον εκλογικό αγώνα ο Γιώργος Σαββόπουλος, ένας σοβαρός και μετριοπαθής πολιτικός που επί χρόνια αναζητά την πολιτική δικαίωσή του στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, ενώ την έκπληξη μπορεί να κάνει ο Σωτήρης Τζούμας που έχει «μαζέψει» τις ψήφους της Εκκλησίας και απειλεί με αξιώσεις τη θέση του Γ. Καλού, που πάντως εξακολουθεί να είναι στην εκλόγιμη δυάδα. Πρώτος είναι ο Β. Μιχαλολιάκος που δούλεψε πολύ στα 3 χρόνια που πέρασαν, αλλά και εκμεταλλεύτηκε δυνατά τη θέση του στην κυβέρνηση. Ίσως να κάνει και ρεκόρ ψήφων φέτος ο Βασίλης… Αξιοσημείωτη, σοβαρή και θετική η παρουσία της οδοντιάτρου και αντιπροέδρου του Τζανείου Λίτσας Χριστοδούλου-Γιαννακάκου, που εκτιμάται φέτος να πάει καλύτερα από κάθε άλλη φορά.

// Από το ΠΑΣΟΚ η μία θέση είναι κατοχυρωμένη από τον Κ. Σημίτη. Για τη δεύτερη παλεύουν ο Μ. Μπεντενιώτης με τη Βίκυ Λέανδρος, αν και ο Μπεντενιώτης φαίνεται ότι θα επικρατήσει στο τέλος. Από κει και πέρα ο Δ. Καρύδης πάει καλά όπως και ο Γιώργος Μπενέτος που έχει μαζί του πολλούς επαγγελματίες του Πειραιά που εκτιμούν την προσφορά του στο Επιμελητήριο. Με «προίκα» το όνομά της παλεύει η Έλλη Ντεντιδάκη και με πολλές εκλογικές εμπειρίες ο Χ. Αγγέλης.

Όλοι θα δώσουν τη μάχη τους και όλοι αισιοδοξούν για το καλύτερο. Γενικά, η επιτροπή αγώνα του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά έχει κάνει καλή δουλειά και αυτό θα φανεί στις εκλογές…

// Εκείνοι πάντως που κρύβουν την πραγματική τους ιδιότητα, η οποία ουσιαστικά «συντηρεί» τις άλλες και κοροϊδεύουν απροκάλυπτα τον πειραϊκό λαό, πού αποβλέπουν; Με τα… ψέματα δεν γίνονται εκλογές, σύντροφοι…

// Την Παρασκευή το βράδυ έγινε στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου η προεκλογική συγκέντρωση του Κ. Σημίτη. Ορισμένες από τις επισημάνσεις του είχαν έντονα… πειραιοκεντρικό χαρακτήρα λες και του τις είχαν… υπαγορεύσει από τον δήμο. Όπως π.χ. για τη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, την Παπαστράτειο Στέγη, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που δεν μπορούν να γίνουν λόγω της διαμάχης ΥΠΕΧΩΔΕ – υπουργείου Μεταφορών κ.λπ.

// Όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας κάποιους βοηθάνε αυτές τις μέρες. Άλλους πολύ, άλλους λίγο. Μόνο ένας απέχει φανερά, δείχνοντας ότι και ο ίδιος έχει συνειδητοποιήσει ότι… τελείωσε πολιτικά. Όλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος.

// Τελικά ο Βασ. Βουγιουκλάκης θα είναι απών από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν… ασχολείται, απλώς δεν είναι υποψήφιος. Ετοιμάζεται πάντως για το μέλλον. Δεν τον πήραν δα και τα χρόνια.

// Δουλεύει όλη μέρα, με όλες του τις δυνάμεις στον δήμο Κορυδαλλού, όπου είναι αντιδήμαρχος οικονομικών, αφήνοντας στην… εξώπορτα την κομματική του ταυτότητα και το βράδυ τρέχει για να μαζέψει ψήφους για τη ΝΔ! Μόνο ο Γιάννης Διάκος θα μπορούσε να τα καταφέρει έτσι! Γι’ αυτό και έχει την καθολική αναγνώριση…

// Στη Β΄ Πειραιά Νεράντζης, Τραγάκης, Κουράκος και Βασιλείου, από τη ΝΔ, πάνε πολύ καλά. Αξιοσημείωτη και η παρουσία της Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη. Από το ΠΑΣΟΚ οι συνήθεις ύποπτοι Διαμαντίδης, Νιώτης και Λιντζέρης βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

// Τα… κατάφερε τελικά η ΔΕΠΕΠ. Η πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά έκανε δεκτά όλα τα επιχειρήματά της και έδωσε διαταγή στον προϊστάμενο της Α΄ ΔΟΥ Πειραιά να αναστείλει όλες τις ποινές και τις πράξεις που της έχουν επιβληθεί. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική για την επιχείρηση γιατί της «λύνει τα χέρια» και της δίνει τη δυνατότητα να δουλέψει αποδοτικά και ουσιαστικά προκειμένου να πετύχει τους στόχους της και να μπει σε τροχιά ανάκαμψης. Σημαντική για την ευνοϊκή αυτή εξέλιξη ήταν η συμβολή του προέδρου της επιχείρησης Στέλιου Μπρατσόλη, ο οποίος –προς τιμή του– στην ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τις εξελίξεις, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τόσο τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Αντώνη Αρώνη όσο και τους νομικούς συμβούλους της επιχείρησης για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.


Σχολιάστε εδώ