επί του πιεστηρίου

Μπορεί να είναι μικρό κράτος η Κύπρος, αλλά κανένας δεν αρνείται ότι λειτουργεί με σύγχρονες μεθόδους και ευρωπαϊκές – ίσως είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από τη σκληρή αγγλική κατοχή. Απόδειξη ότι δεν πέρασε εβδομάδα και αμέσως πήγε στη Ζαχάρω πενταμελές κλιμάκιο από κύπριους τεχνικούς, για να αρχίσει η υλοποίηση της ανοικοδόμησης-ανασυγκρότησης του χωριού Αρτέμιδα, που ως γνωστόν είναι ένα από τα χωριά που καταστράφηκαν από τη φωτιά και είχε 9 νεκρούς, και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι η Κύπρος θα αναλάβει το κτίσιμο όλων των σπιτιών.

Να πώς λειτουργεί ένα κράτος που σέβεται τα λόγια του και τις δεσμεύσεις του. Μακάρι να δουλέψει κάποτε έτσι και η Ελλάδα.

Πληρώνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ την πολιτική που ξεκίνησε ο Σημίτης, του ξεπουλήματος όλων των δημόσιων επιχειρήσεων, ακόμα και κείνων που επί Ανδρέα χαρακτηρίζονταν στρατηγικής σημασίας και το κράτος αποκλειόταν να αποξενωθεί απ’ αυτές. Και ανάμεσα σ’ αυτές ήταν και ο ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ.

Από τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα του ΟΤΕ στους ιδιώτες, ο κ. Βουρλούμης κάνει ό,τι θα έκανε και ένας δεξιός επιχειρηματίας, που ακούει Αριστερά και τρέμει ότι θα έλθουν οι… μπολσεβίκοι να του πάρουν το σπίτι και την περιουσία του.

Προς τι λοιπόν φωνάζει ο Γιώργος, όπως και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, που δεν τόλμησε να βγάλει άχνα (γιατί προηγείται το ότι είναι προνομιούχος υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας με μπόνους κ.λπ. και σου λέει να μη χάσουμε και τη θεσούλα μας – αυτός είναι ο συνδικαλισμός στη χώρα μας) όταν ο Αράπογλου αγόρασε την τουρκική τράπεζα σε τιμή που ακόμα και το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε σκανδαλώδη, αφού μόνοι τους έστρωσαν τον δρόμο στην κάθε Μόργκαν Στάνλεϊ; Αν είχε μείνει ο ΟΤΕ στο κράτος, τέτοια κινδυνολογία δεν θα υπήρχε… Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός μας, στερνή μου γνώση…

ΥΓ.: Δεν θυμίζει αυτή η ιστορία λίγο τις εκλογές του 1961, τότε που ο μακαρίτης Παπαληγούρας, υπουργός Συντονισμού του Καραμανλή, βλέποντας τον κίνδυνο της Ένωση Κέντρου με τον Γεώργιο Παπανδρέου, κυκλοφόρησε φέιγ βολάν με το… τρομοκρατικό σύνθημα «Αυτή η δραχμή είναι δική σου, ο Παπανδρέου θέλει να στην πάρει…»!

Τούτες οι εκλογές έχουν μια ιδιαίτερη ιδιομορφία αποκλειστικά για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Το αποτέλεσμα και κυρίως οι ψήφοι που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ θα δείξουν αν ο κόσμος είναι αχάριστος προς έναν πολιτικό, μια προσωπικότητα, που έδωσε λύση ΜΟΝΙΜΗ σ’ ένα πρόβλημα που απασχολούσε το νησί μας από το 1950. Ήταν η δημιουργία μιας υποδομής, που θα έδινε ζωή και κίνηση στην αγορά τους νεκρούς μήνες του χειμώνα μέχρι τον Μάη. Παλιό το αίτημα για μια Παιδαγωγική Σχολή ή μια Μονάδα Στρατού ή μια Πανεπιστημιακή Σχολή. Αυτό το αίτημα λύθηκε από τον Γεράσιμο Αρσένη, που ως υπουργός Παιδείας ίδρυσε τα ΤΕΙ στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι, που τώρα έχουν φθάσει γύρω στους 1.000 φοιτητές και σπουδαστές και στις δύο αυτές πόλεις πλέον κινείται η αγορά. Στις εκλογές της άλλης Κυριακής ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο) θα πρέπει να τον βγάλει πρώτο, στέλνοντας ταυτόχρονα απάντηση σε εκείνους που θέλησαν να οικειοποιηθούν την ίδρυση των ΤΕΙ, ενώ είναι γνωστό ότι κάθε άλλο παρά ενδιαφέρθηκαν ποτέ…

Στα… βήματα του «Π» και ο Γιώργος Παπανδρέου. Στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Πελοποννήσου μία από τις προτάσεις του είναι και η δημιουργία «Ενιαίου φορέα δασοπυρόσβεσης». Σε προηγούμενο φύλλο αυτό είχαμε προτείνει, με τους δασικούς να έχουν τον πρώτο λόγο.

Σφαγή γίνεται στην Α΄ Αθηνών μεταξύ των υποψηφίων, και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για το ποιος θα βγει πρώτος. Κυρίως η μάχη γίνεται στο κυβερνητικό ψηφοδέλτιο ανάμεσα σε Ντόρα και Αβραμόπουλο. Υπάρχουν βέβαια αρκετοί πρωτοκλασάτοι της ΝΔ. Ανάμεσά τους και ο Προκόπης Παυλόπουλος, που η μάχη του σταυρού είναι το τελευταίο που σκέπτεται. Για τον Προκόπη άλλα έχουν προτεραιότητα. Να πάψει ο κόσμος να έχει προβλήματα. Τουλάχιστον της καθημερινής επιβίωσης. Από κει και πέρα ο κόσμος μπορεί να κρίνει. Και του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Άλλωστε, πάντα ήταν παρών, ήταν δεν ήταν αρμόδιος, αντίθετα με άλλους που στα δύσκολα εξαφανίζονται…


Σχολιάστε εδώ